Konstruerer en treningsøkt fra My Days med Jose Mourinho

Denne økten ble presentert på 2017 Soccer Champions Coaches' Clinic av Dave Hancock. Finn ut mer om Soccer Champions Coaches' Clinic.

Dave Hancock er en Performance Director, Styrketrener og fysioterapeut som har jobbet med noen av de beste idrettsutøverne og trenerne fra hele sportens verden, både i Europa og USA. I 2006, Dave begynte i Chelsea FC for å bli deres hovedfysioterapeut etter å ha sett et nytt treningsanlegg på $60 millioner og ansvarlig for alle aspekter av behandlingen, rehabiliterings- og skadeforebyggende programmer for førstelagstroppen. Han vant Premier League-tittelen med Chelsea i 2007, sammen med FA-cupen og Carling Cup og gikk videre til Champions League-finalen i 2008.

Generell oppvarming (10 minutter)

Bruk stjerneløpet uten ball for å la spillerne forstå mønsteret.

Varm opp med ballen (20 minutter)

STAR RUN OPPSETT:

• 15 meter x 15 meter kvadrater x 4 - Full størrelse tonehøyde delt inn i 4 like firkanter
  • 3 minutter hver boks.
  • 2 minutter aktiv restitusjon.
  • Spillerne går inn på hver Circuit-stasjon som er bygget på de 4 delene av banen.

BOKS 1: 1 spiller dribler ballen inn i midten i tempo, han/hun må bytte ballen med en annen ball uten å slå de andre ballene ut av pyramideområdet. Han dribler deretter i stjerneretningen og spiller 1:2 med lagkameraten på hver stang. Løpet er fullført når han gjør alle fire hjørnene og ender tilbake der han/hun startet. Hver gang han/hun går inn i midten, ballen må byttes.

Mål:

• Dette er ballkontroll, berøre og løpe med ballen
  • En svært eksplosiv oppvarming i maks 30 sekunder løping.

BOKS 2: Spillerstjerner med ballen, løper inn i midten, skjærer ut til siden mot en stang og spiller en:to med lagkameraten på stangen, bringer ballen tilbake i trekanten og utfører en Cruyff, igjen så kommer ut spiller en en:to og så videre. Hver gang han/hun går inn i den midterste pyramiden må en Cruyff utføres. Han avsluttet med å utføre en:to på alle 4 stolper og avsluttet tilbake der han startet.

Mål:

• Ball kontroll
  • Snu med ballen
  • Nøyaktig bestått
  • Fremfører en Cruyff

BOKS 3: Startspilleren med ballen beveger seg ut til midten og kutter deretter ut til en av lagkameratene på en stang. Han spiller mot en lagkamerat på stangen, følger passet, løper rundt stangen og henter deretter ballen fra lagkameraten på vei tilbake. Han/hun slår deretter første gang på et mål. Deretter samler han en ball fra en annen lagkamerat på en stang og gjentar øvelsen på en av de andre stangene. Han gjør alle 4 stavene og avslutter der han startet. Spillere vil rotere.

Mål:

• Nøyaktig pasning og en gang skyting av en ball i bevegelse
  • Kontroll på et lite område
  • Fart og kontroll med ballen

BOKS 4: En spiller starter med ballen og skjærer rundt to av de tre mannekengene. Deretter vinkler han ut på Stjerneløpet og spiller en:to med lagkameraten på stangen. Han drar ballen tilbake til midten og utfører øvelsen på nytt. Spilleren jobber alle fire stolpene og avslutter der han startet.

Mål:

• Snu og kutt i takt med ballen.
  • Nøyaktig berøring på en:to-pasning med vekt på å snu raskt ved mottak av ballen.
  • Fart med ballen. Kontroll med ballen.

Overgangsøvelser:

x4 små mål

Form en 40-50 yard firkant rundt midtsirkelen. Denne firkanten er delt i to sider, hver side av midtsirkelen. 3 v 2 overgang. 3 spillere angriper 2 forsvarere. De har en mulighet til å score på begge målene. Når de scorer eller ballen går ut, må de trekke seg raskt inn i midtsirkelen før de kan forsvare de to forsvarerne som kommer ut som nå blir angriperne. De nye angriperne må mate ballen til sine tre lagkamerater på den andre siden av midtsirkelen og dermed blir de 3 mot 2 på den andre siden. Øvelsen fortsetter og det legges vekt på rask endring og angrepsform for å forsvare. Målet her er å få alle spillere bak ballen, å reagere raskt på en endring i angrep til forsvar. Drillen er 6-8 minutter med 2 minutter aktiv restitusjon.

Form en 20x20 yard boks rundt Center Circle.

3 v 3 ballbesittelse med vekt på fast break. Denne øvelsen er hvor raskt en forsvarende midtbanetre kan overføres til en angripende midtbane. Målet er at det forsvarende laget skal få ballen fra 3 midtbanespillere som har som formål å beholde besittelse. Når det forsvarende laget vinner ballen, må de spille den opp til en enslig midtspiss. Den ene forsvarsspilleren som sender ballen til midtspissen må bli og de to andre forsvarerne må sprinte for å støtte midtspissen. To av spillerne fra laget som holdt ballen i besittelse nå må falle tilbake for å forsvare mål og keeper, skape en 2 mot 2 situasjon på mål. En halv bane i full størrelse brukes for overgangsangrepet på mål. Drill er 4 minutter med 2 minutter aktiv restitusjon x 4.

Overgang (angrep til forsvar) på en stor skala

Formatet introduseres deretter på en større full tonehøyde, full størrelse mål på 18-yard-boksen til 18-yard-boksen med 9 mot 9 spillere. Formasjon 4-3-1 for hvert lag. To keepere.

Spillet nå vil legge vekt på overgangen til raskt å komme tilbake og forsvare seg fra når det angripende laget mister ballen. Form/posisjon, reaksjon fra Angrep til Forsvar er nøkkelkomponenter i denne økten. spill er 10 minutter med 2 minutter aktiv restitusjon x 2/3.