Denne økten ble presentert på 2018 Soccer Champions Coaches' Clinic av Mario Prata. Registrer deg i dag for 2019 Soccer Champions Coaches' Clinic.

Mål: Forbedre oppbyggingen på motstanderens halvdel for å skape sjanser

Spillerhandlinger: Spre ut, lag en 2v1 og 1v1, pass eller drible fremover

Nøkkelkvaliteter: Les spillet/ta avgjørelser, ta initiativ/være proaktiv, teknisk utførelse

1. fasespill: Forsettlig gratisspill

Objektiv: Å passere eller drible fremover og score mål

Organisasjon: Merk ut to felt på 32 x 20 yard, hver med to minimål. Spill 3v3, Fri lek, innspark. Spill i 30 minutter med to pauser.

Guidede spørsmål:

1. Hvordan kan du finne en åpning?

2. Hva kan du gjøre hvis du ser en åpning?

Svar:

1. Se på posisjonen til motstanderen

2. Pass eller drible gjennom den

Merknader:

1. pause:Trener stiller spørsmål, spillere fortsetter å spille for å finne svar.

2. pause:Spillere deler svar med trener og hverandre.

Den blå linjen er utbyggingslinjen i henhold til PDI-ene og er ikke relevant i denne 1. lekefasen.

Praksis (kjerneaktivitet) :3v2

Objektiv :For å lage 2v1 og 1v1, pass eller drible fremover

Organisasjon: Spill 3v2+GK på 24 x 24 yards med et vanlig mål og to små mål. Blå spillere dribler eller passerer inn. Forsvarere starter på toppen av boksen, prøve å vinne ball og score i små mål. Spill 2-3 minutters reps. Rød (inkludert GK) roterer hver rep. Blå roterer også hver rep. Spill i 30 minutter med to pauser.

Nøkkelord :Åpning, ta ham/henne på, hodet opp, Gå!, pasning/dribling

3. Hvordan kan du lage en åpning?

Svar:

3. Få motstanderen til å bevege seg

Merknader: Start her ved kjerneaktiviteten etter den første lekefasen. Hvis utfordringen er for vanskelig, gå til den mindre utfordrende aktiviteten. Hvis det er for lett, gå til den mer utfordrende aktiviteten. Bruk totalt 30 minutter i praksisfasen.

Øv (mindre utfordrende): 2v1

Objektiv: For å lage en 2v1 og 1v1, pass eller drible fremover

Organisasjon: Samme som kjerneaktivitet, bortsett fra lag som spiller 2v1+GK, Rød (inkludert GK) roterer hver rep. Blå roterer også hver rep. Blå roterer sine to spillere hver gang.

Nøkkelord: Åpning, ta ham/henne på, Heads up, gå!, pasning/dribling

Svar:

Merknader: Start med kjerneaktiviteten og avgjør om utfordringsnivået er passende for spillerne. Flytt til denne mindre utfordrende aktiviteten hvis kjerneaktiviteten er for vanskelig. Bruk totalt 30 minutter i praksisfasen.

Øvelse (mer utfordrende): 4v3

Objektiv: For å lage 2v1 og 1v1, pass eller drible fremover

Organisasjon: Samme som kjerneaktivitet, bortsett fra at lag spiller 4v3+GK på halvparten av et felt. Rød (inkludert GK) roterer hver rep. Blå roterer også hver rep. Blå roterer sine to spillere hver gang.

Nøkkelord: Åpning, Ta ham/henne på, hodet opp, gå!, pasning/dribling

Svar:

Merknader: Start med kjerneaktiviteten og avgjør om utfordringsnivået er passende for spillerne. Flytt til denne mer utfordrende aktiviteten hvis kjerneaktiviteten er for enkel. Bruk totalt 30 minutter i praksisfasen.

Andre spillfase: Spillet

Objektiv: For å spille fremover, skape sjanser og score mål

Organisasjon: Spill 6v6-spill på 65 x 45 yards med utbygde linjer og vanlige mål med keepere. Begge lag spiller en 1-2-1-2-formasjon. LOTG. Spill i 30 minutter inkludert en "pause" (maks. 5 minutter).

Nøkkelord: Åpning, ta ham/henne på, hodet opp, gå!, pasning/dribling

Svar:

Merknader: Spill bruker spillets lover (LOTG) og i henhold til spillestandardene som finnes i U.S. Soccer Player Development Initiatives (PDIs)

Fem elementer i en treningsaktivitet

1. Organisert:Er aktiviteten organisert på riktig måte?

2. Spillaktig:Er aktiviteten spillaktig?

3. Repetisjon:Er det repetisjon, når man ser på det overordnede målet for økten?

4. Utfordrende:Blir spillerne utfordret? (Er det den rette balansen mellom å være vellykket og mislykket?)

5. Coaching:Finnes det effektiv coaching, basert på alder og nivå på spillerne?