Sheffield Wednesday 3-0 Birmingham:Five Things We Learned

Kan Rhodos bygge videre på sitt første mål for uglene? – themarshalltown.com

Sheffield Wednesday befester sin plass blant de seks beste etter en 3-0-seier over Birmingham – men hva har vi lært av kampen?

Onsdagene var mer kliniske

Sheffield Wednesdays beste perioder i kampen kom i de første og avsluttende 10 minuttene av kampen. Det er en ære til målscorerne Jordan Rhodes og Sam Winnall at de scoret to mål og laget scoret tre sammenlagt i løpet av disse 20 minuttene. Sistnevnte hadde en tendens til å falle dypt og koble sammen mens Rhodes spilte på siste skulder, møte Ross Wallaces levering i 9. minutt for å snu ballen hjem umarkert. Hver gang ballen gikk inn i Birminghams boks, en flagrende Tomasz Kuszczak, en skjelven Jonathan Grounds og et utslett Paul Robinson så nervøs ut for hva duoen kunne gjøre.

Birmingham forbedret seg raskt

I løpet av tre første halvminutter, Birmingham traff treverket to ganger. Sheffield Wednesdays Sam Hutchinson headet mot sin egen stolpe mens høyreback Emilio Nsue, som imponerte fremover, traff tverrliggeren etter et innlegg fra David Davis. Den energiske midtbanespilleren la inn mange utsvingende kryss i første omgang, hjulpet av en onsdag midtbane som til tider falt for lett tilbake.

Birmingham trengte en finpuss

Det ble en jevn start på andre omgang. Vertene truet flyktig fra Wallaces settspill mens Craig Gardner hadde mange forsøk, treffer sidenettet med frispark og senere stangen med et fast driv fra åpent spill. Den innsatsen kom imidlertid bare når Gianfranco Zola la til angrepsmidtbanespiller Kerim Frei, som kombinerte utmerket med overlappende venstreback Cheick Keita. Sistnevnte krysset til nærmeste stolpe, men ikke for første gang i år, Lukasz Jutkiewicz skled i det avgjørende øyeblikket. Hvis Blues hadde en rov målscorer som Winnall eller Rhodes som angrep ballen i det øyeblikket, eller faktisk gjennom hele spillet, det kunne vært en annen historie.

Bakspillere imponerer

Uten ut-og-ut-kantspillere som starter, alle fire bakspillere hadde ekstra angrepsansvar. Nsue i første omgang og Keita i andre utmerket seg for Birmingham, selv om de fraflyttet hull bak noen ganger. Owls venstreback Morgan Fox var nærmere den "langsomme og stødige" siden av spekteret, men lagkameraten Jack Hunt på den andre siden svarte noen av kritikerne hans. Han var nøkkelen til hjemmelagets beste trolldom og produserte et fantastisk kryss for Winnalls bøyende heading, som satte spillet hevet over tvil.

Nå etter "stjernen"

Etter en glitrende 15/16-kampanje der han lot mesterskapseksperter spinne med kontroll og teft, Fernando Forestieri har tilsynelatende latt berømmelsen komme seg til hodet. Etter å ha blitt shuntet til venstre for å imøtekomme de utmerkede Winnall og Rhodos, argentineren ble hentet for å gjøre plass for Adam Reach. Eks-Middlesbrough-mannen viste seg å være en mer naturlig okkupant av venstrefløyens rolle, gir både defensiv balanse og kapasitet til å bære ballen opp på banen. Reach gjorde det for det siste målet da Blues etterlot hull på baksiden, skyver høyt opp på banen, den brede mannen avslutter rolig bortenfor Kuszczak.

Dette var ikke en feilfri forestilling fra Sheffield Wednesday, men de var bedre i begge boksene.