Leeds mot Sheffield Wednesday:første målnøkkel

Fessi tilbake i form?

Leeds 2-0-seier på Yorkshire-rivalene Sheffield Wednesday var deres første seier for sesongen og uten tvil en som ga en viss tro på en vanskelig start på kampanjen.

Etter en jevn første omgang, Garry Monks side fikk det første målet etter pause og kastet seg deretter på kontra. Den typen ytelse er symbolsk for kampanjen deres til dags dato. Kun seks lag har scoret færre mål i første omgang – ingen har sluppet inn færre – og det første målet er vanligvis avgjørende for lagets selvtillit.

Når deres metoder for å starte reservert slår tilbake, Leeds kan mangle inspirasjon til å komme seg, etter å ha unngått tap i bare tre av de 13 kampene der de innrømmet først.

Sheffield Wednesday slapp inn åpningen mot Brentford og tapte 2-1. Nylig, uglene hadde ikke skapt for mange sjanser og vunnet kamper gjennom klinisk avslutning, men i midtuken, det var motsatt. De hadde mange åpninger og kamper på mållinjen, men tapte til to dødballer og scoret, det tok et øyeblikk med skadetidsmagi fra Fernando Forestieri.

Tegnene er at "Fessi" er tilbake til sitt beste med to mål på like mange kamper, den andre ved Nottingham Forest som så argentineren dykke inn i bortepublikummet. Den feiringen virket meningsfull, gitt spørsmålstegnet som omgir ham denne sesongen.

Siste sesong, han hadde spilt uke etter uke i sin foretrukne nummer 10-rolle og var uunnværlig ved siden av. Etter kontraktsagaen tilbake i august, deretter januar-ankomsten av to velprøvde forwards i Sam Winnall og Jordan Rhodes, han har blitt shuntet bredt ut og hans betydning har avtatt. Tvilen om holdningen hans har blitt forsterket av Carlos Carvalhals beslutning om å sette ham på benken mot Blackburn. Denne utviklingen har vekket en viss usikkerhet i Forestieri. Hvis han fortsetter sin nåværende form, at usikkerhet kan være tingen for å sparke karrieren hans tilbake til livet.

Denne gangen, den gåtefulle magikeren står overfor Robert Green, som etter en rystende start har blitt en nøkkelmann for Leeds. Arbeidet hans har bevart seire over de mindre lagene, samt et poeng forrige uke i Ipswich, og vertene blir forsterket av Pontus Janssons nylige tilbakekomst. svensken, Monk hevdet denne uken, har dannet det beste midtstopperparet i Championship med Kyle Bartley. Duoen vil bli beskyttet av midtbanehardmannen Liam Bridcutt, som forventes å starte etter å ha imponert da han kom inn for andre omgang på Portman Road.

Leeds sliter imidlertid med mål med seks på sine siste seks og tre strake tap mot motstander på øverste halvdel. Hjulpet av en hard mann av sine egne i Sam Hutchinson, Sheffield Wednesday har holdt fire clean sheets i de ni siste kampene og håper på en femte seier på seks.

Fotballlabens dom: 0-1
Spilltips: Sheffield Wednesday trekker ingen innsats på partall