Chelsea 3-0 Middlesbrough Five Things:Ripleys sjanse?

Chelsea 3-0 Boro – bbc.co.uk

Chelsea rykket ned Middlesbrough og ga seg selv én seier unna Premier League-tittelen med en komfortabel 3-0 seier mandag kveld. Hva har vi lært av spillet?

Chelsea brukte venstresiden

Marcos Alonso og Eden Hazard kom tidlig inn i farlige områder ved en rekke anledninger. Førstnevnte traff treverket øyeblikk etter avspark før sistnevntes drillede kryss nesten fikk en berøring fra Diego Costa, som ble nektet av George Friends siste grøft-intervensjon. Adama Traores motvilje mot å spore tilbake og stenge ned spillere på den flanken gjorde at Fabio Da Silva ble isolert og tvunget til å holde seg i ro, gir Hazard og Alonso for mye tid på ballen.

Disiplinerte brede menn

Faktisk, Hazard og Pedro var uten tvil mer disiplinerte enn Traore, til tross for at han spilte for tunge favoritter. Chelsea presset effektivt inn motstanderens halvdel, men da Marten De Roon, Adam Forshaw eller navnebror Clayton bar ballen utover halvveislinjen, deres brede forlengere ville falle inn og blokkere plass. Boro hadde ikke fart eller list til å gjøre noe inntog, så spillet vil typisk ende med en pasning på avveie for å gi Chelsea besittelse.

For mye plass til Fabregas

Middlesbroughs forsøk på å overbelaste deres defensive tredje betydde Cesc Fabregas, en av de beste ballene i verdensfotballen, hadde plass til å kjøre showet. Spanjolen var til tider en fryd å se på, berøringen hans utsøkt, hans jevne spill bytte uanstrengt nøyaktig. Han oppdaget det minste gapet utenfor Fabio i boksen på 22 minutter og plukket ut Diego Costa, som fant roen til å gå gjennom bena til Brad Guzan.

Ikke Brads dag

Amerikaneren ville bli megget igjen ikke et kvarter senere. Etter at Fabregas orkestrerte nok en periode med besittelse, Azpilicueta løftet en pasning man kunne forvente fra sin landsmann mot Alonso, hvis innsats på nært hold ble avledet gjennom Guzans ben på komisk måte. Eks-Aston Villa-keeperen holdt i det minste Victor Moses ute ved å blokkere med føttene etter 37 minutter, etter at vingbacken ble sluppet av du-vet-hvem. Guzan har levert 15 mål på sine siste syv og skulle Victor Valdes forlate, formen hans kan bety en sjanse neste sesong for Connor Ripley, som har vært enestående i League One for Oldham.

Komfortabel andre omgang

Så snart pausen lød, to ting var kjent:Boro ville rykke ned den kvelden og Chelsea skulle vinne tittelen. De dominerte store deler av andre omgang, så det tredje målet var ikke overraskende både i forekomst og måte. Nok en Fabregas assist og enda et skudd gjennom beina til Guzan, dette er et hardt angrep på nært hold fra Nemanja Matic på 66 minutter. Blues trengte aldri å gå ut av andre gir i de siste stadiene, men i hvert fall i angrep, motstanderne deres slet med å finne noe utstyr hele sesongen.