Preston mot Brentford:mål uten Hogan

Fortjener Smith og O'Kelly nye avtaler?

Da disse lagene sist møttes på Griffin Park i september, Brentford vant 5-0, men det bør ikke brukes som en målestokk for hva du kan forvente.

Til å begynne med, alle som deltok på den kampen vil si at resultatlinjen var en urettferdig refleksjon av balansen i spillet. Preston dominerte i starten av begge omgangene og fire av Brentfords mål kom i løpet av de siste 16 minuttene, når motstanderne deres jaget spillet.

The Bees tok 23 poeng fra de følgende 20 kampene, mens Preston har samlet 35 av 22. Lilywhites sliter ikke uten midtstopper Bailey Wright så mye som man kunne forvente, holdt nullen mot Barnsley sist. Den alltid pålitelige Tommy Clarke samarbeidet med Paul Huntington med suksess på Oakwell, men den målløse uavgjort gjorde lite for å hjelpe deres svake sluttspillhåp.

Brentfords topp seks ambisjoner ble avsluttet for uker siden, så positive nylige prestasjoner har langsiktige implikasjoner. Deres nye signeringer – Florian Jozefzoon sammen med returnerende Sergi Canos og Jota, sistnevnte nøkkel til sluttspillet i 14/15 – legg til tempo i angrepet. Laget slo Aston Villa 3-0, en kamp som så noen fine individuelle visninger med Ryan Woods som dikterte spillet fra midten av parken.

Scott Hogan har flyttet til Villa siden han scoret et hat-trick mot North End, men Lasse Vibe har begrenset det slaget ved å lede linjen godt i det siste. En sterk prestasjon mot ledere Brighton har forbedret moralen, selv om en utligning i siste øyeblikk nektet dem tre poeng igjen med ytterligere tre mål. Denne visningen var nok til å overbevise styret om å forlenge Dean Smith og Richard O'Kellys kontrakt til 2019.

Duoen har gjort det rimelig bra innenfor sine budsjettmessige rammer, og det samme kan sies om Simon Grayson. Hans lag har kjempet tilbake for å ta usannsynlige poeng mot Ipswich, takket være Jordan Hugills utligning i det 89. minutt og på Villa Park, hvor spissen fikk en 2. omgang.

Og fortsatt, mens den stadig mer sannsynlige 12.-9.-plassen ville representere en god sesong for Preston, det kan også være preget av skuffelse. Det har vært tider da hans side har gått på et miniløp og sett ut til å kunne plage de seks beste, viste deretter en mangel på angrepsintensjon fra starten av påfølgende kamper. Det skjedde i november med de to hjemmekampene mot Wolves og Burton, et lignende mønster de siste fire ukene som fulgte en imponerende 2-0-seier over Brighton.

Lancashire-laget trenger minst 10 poeng fra de neste fire i februar for å ha en sjanse til å komme inn blant de seks beste. Mens forsvaret deres er sterkere enn det som spilte de siste 16 minuttene på Griffin Park forrige gang, de har kanskje ikke banebrytende for å få de resultatene de trenger.

Fotballlabens dom: 1-1