Birmingham 0-1 Reading:Six Things We Learned

Swift feirer den sene vinneren – bbc.co.uk

John Swifts sene mål ga Reading en 1-0-seier på St Andrew's – men hva har vi lært av kampen?

Blues må få presset riktig

I løpet av de første 35 minuttene, Birmingham klarte ikke å gjennomføre en presserende kamp. For trolldom, de slapp ofte av sine motstandere, redd for å sette inn en takling. Egget av sinte hjemmefans, de gikk til tider til den andre ytterligheten av hensynsløst å stenge Ali Al-Habsi uten taktisk vurdering.

Reading er en smart bortgang

Den omanske stopperen utnyttet ovennevnte med imponerende distribusjon. Han spilte ofte høye baller til høyre sidelinje for at Daniel Williams skulle sparke den innover. Fordi Birminghams spillere hadde prøvd å presse keeperen, Readings midtbanespillere som den imponerende Liam Kelly hadde da dekar med plass. Med glatt ett- og to-touch-spill gled de inn i den siste tredjedelen, blende en anonym Stephen Gleeson og skape mange åpninger.

Lesing kan være mer klinisk

Å skape sjanser var ikke Readings problem i store deler av første omgang, i stedet forvandlet det dem til seriøse tester for målvakt Tomasz Kuszczak. Tidlig på, polakken gjorde en fingertuppredning fra Garath McCleary, som skapte problemer for Jonathan Grounds nede til høyre. Derimot, det var anledninger da den brede mannen boret et kryss og ingen var i en avansert nok posisjon til å tjene penger.

Meite gjorde en forskjell

Dette kan forklares med at Reading startet uten noen anerkjent midtspiss. I fravær av toppscorer Yann Kermorgant, Jaap Stam favoriserte en 'ortodoks' 3-3-4-0-formasjon. En rolig start på andre omgang antydet at Royals kunne bli straffet for å ha gått glipp av en klinisk fordel, men mannen som endret spillet til deres fordel var Yakou Meite. En kantspiller av fag, Meite la fart og kraft til topps og okkuperte Michael Morrison, tvinger Birminghams forsvar lenger bak. Innbytteren vil snart spille en indirekte rolle i den endelige vinneren.

Lesing brukte brede områder godt

McCleary bleknet etter lyse 35 minutter, kanskje på grunn av byttet i spilleretningen. I andre omgang, Reading målrettet venstre side av banen i et forsøk på å isolere den defensivt sårbare Josh Dacres-Cogley. John Swift startet angrep i andre omgang på den siden, som Roy Beerens og Jordan Obita vokste i innflytelse. Sistnevntes kors, hjulpet av avledning av Meites tilstedeværelse, fant veien til Swift som banket hjem på bakposten.

Birmingham trenger mer enn innsats

Da Reading angrep, de gjorde det med akutt presisjon. Da Birmingham angrep, det var et element av desperasjon. Kerim Freis tempo og ferdigheter ga ham den offisielle man-of-the-match-prisen, men sluttproduktet til den nye gutten la litt tilbake å ønske. Selv om, innlegget hans fra venstre i en positiv start på andre omgang for Blues kunne ha ført til et mål for Lukas Jutkiewicz, men den ofte isolerte spissen snublet i det avgjørende øyeblikket. Andre nytilskudd Craig Gardner viste glimt av løfte i andre omgang, hans langdistansekjøring svir i håndflatene til Al-Habsi.

Innsatsen var der fra Blues, men de er langt unna den frittflytende siden Gianfranco Zola ønsker å skape. Å gjøre slik, han kan trenge en full pre-season med taktisk overgang – Stams Reading-side viste i det minste hva resultatene av det kan bli.