Man City 2-1 Swansea:Fem ting vi har lært

Jesus Citys frelser – skysports.com

Gabriel Jesus’ pausetid-vinner hjalp Manchester City til en 2-1-seier over nedrykkstruede Swansea – men hva har vi lært av kampen?

Å spille fra baksiden fungerte for City

Manchester Citys tilnærming til å starte angrep fra sine midtforsvarere har blitt kritisert, men i første omgang, John Stones og Aleksandr Kolarov viste klasse på ballen. Med den motsatte halvdelen pakket, duoen gjorde jobben som midtbanespillere og byttet spill raskt. De ble hjulpet av mangelen på tempo og aggresjon fra en isolert Fernando Llorente, brede menn Wayne Routledge og Gylfi Sigurdsson kvier seg også for å legge ned.

City brukte de brede områdene godt

Hjelpehøyreback Fernandinho raste ofte forbi Kevin De Bruyne og Raheem Sterling for å strekke Swanseas forsvar. Visjonen til David Silva og tempoet til Leroy Sane kombinert enda mer effektivt ned til venstre, sistnevnte har juling av Kyle Naughton. Høyrebackens frakobling med Federico Fernandez tillot Silva å gli inn i boksen, viser stor kontroll for å sette opp Gabriel Jesus for en enkel finish. Det var en lovende hjemmedebut fra brasilianeren, som jobbet hardt og holdt ballen godt oppe.

Swansea hang på

Swanseas mangel på tempo i fremre områder betydde at deres vilje til å lene seg tilbake gjorde mer skade enn nytte. Hove ballen raskt frem? Llorente ville være i undertall. Tar du mer tid til å spille en presisjonspasning? De i besittelse ville bli jaget ned av en glupende byfrontlinje. Bare noen fine siste grøft forsvar fra Alfie Mawson og redninger fra Lukasz Fabianski, som gjorde det bra å nå Yaya Toures dundrende frispark, holdt Svanene bare én nede.

Swansea forbedret seg etter intervallet

Uansett hva Paul Clement sa i sin teamprat på pause, fungerte. De begynte å få fem eller seks mann i den motsatte halvdelen for å støtte Llorente, halvveis linjen feiler et tegn på lagets fornyede intensjon. Leroy Fer vokste inn i kampen mens Martin Olsson gjorde gode løp fra venstreback med baller som kom inn i boksen, tvang en sjenert Kolarov til å slippe inn cornere. Fra en av dem, Mawson headet så vidt over fra Gylfi Sigurdssons levering like etter, Islendingen skranglet også med stolpen fra frisparket.

Sen drama

Akkurat da City så ut til å ha gjenvunnet litt kontroll i løpet av de siste 10 minuttene, Swansea-innbytter Luciano Narsingh la ut Sigurdsson for et fint venstrebeint slag. Spillemønsteret gikk tilbake til hvordan det gikk i første omgang, med City som presset alle de 10 utespillerne inn i motsatt halvdel da Sergio Aguero kom inn. Det var Silva og Jesus, hjemmelagets mest truende angrepsspillere hele kampen, som gikk sammen for vinneren. Førstnevnte løftet et herlig kors for sistnevnte, hvis første heading ble spilt av Fabianski før han banket hjem ved returen.

Resultatet var omtrent det City fortjente, etter å ha båret den største trusselen på spillebalansen. Derimot, det er oppmuntring for Clement og Swansea til å ta i kampen for å slå fallet.