Mansfield 2-1 Newport:Six Things We Learned

Gordons oppsigelse et vendepunkt – walesonline.co.uk

Shaquile Coulthirsts scoret vinnerstraffen da Mansfield kom bakfra for å slå 10-manns Newport 2-1 – men hva har vi lært av kampen?

Mansfield angrep tidlig

Under tidligere regimer, Mansfield Town spilte direkte fotball som var trygg og målløs. Under Steve Evans, de spiller fortsatt direkte, ofte til den flittige Pat Hoban, men gjør det i høyere tempo og med flere mann i boksen. Den livlige CJ Hamilton var en konstant trussel nede på venstresiden og så skuddet sitt reddet av Joe Day ved nærmeste stolpe, mens Rhys Bennett kunne gjort det bedre med headingen fra åtte meter unna. Dette var ikke en dominerende Mansfield-forestilling, likevel så de alltid ut til å være i stand til å skape sjanser.

Dårlig forsvar fra Stags

Dessverre, Mansfield skapte også sjanser for sine motstandere, som tilfellet var for åpningsmålet på fem minutter. Jaanai Gordon satte inn et kryss som Jake Kean spilte for at Ryan Bird skulle slå hjem. Spissen fikk også skuddet blokkert etter at Newport stjal ballen på halvveislinjen, Bennett kom til unnsetning ved å avlede ballen bak.

Newport var for reaktive

Newport ventet tilsynelatende på at Mansfield skulle gi bort ballen i farlig område, eller gjør en feil, for dem å vise noen hensikter. Hjemmebacken Lee Collins, uten tvil ute av posisjon og Mel Benning så passiv ut, men Newport brukte ikke ballen godt nok, eller lek med den nødvendige bredden for å strekke dem. Vingeback-roller for Alex Samuel og Dan Butler var flere 'tilbake' enn 'vinge' , men den ene gangen førstnevntes lenker var av, han kjørte frem og la et godt kryss. Den ballen fremtvang en fomling fra Scott Shearer, som nettopp hadde erstattet skadde Jake Kean med målvaktsposisjonen et annet problemområde for vertene. Mansfields bakvakt var der for å få tak i – Newport burde ha luktet blod og klart mer enn det ene skuddet deres på mål.

Mansfield skapte sjanser

Krystian Pearce ga et større bidrag i motstanderens straffeboks enn sitt eget, vendte ballen hjem på 16 minutter etter at Joe Day hadde gått ut av målet sitt. Keeperen reddet en-mot-en fra Hoban, før spissens returinnsats ble fjernet fra linjen av Micky Demetriou. Hobans streikepartner, Shaquile Coulthirst, brukte tempoet og utholdenheten for å komme inn bak mens CJ Hamilton var en konstant trussel på venstresiden. Hamilton kombinerte med Benjamin Whiteman ved to anledninger i de første 10 minuttene av andre omgang. Førstnevnte header utenfor ved bakre stolpe etter sistnevntes innlegg, før rollene snudde og Whitemans tamme skudd på nært hold ble reddet. The Stags dominerte ikke akkurat, men de så mer sannsynlig ut til å score.

Brennende spill

Med Steve Evans og Graham Westley i dugouts, et temperament var alltid sannsynlig, og det var det vi så midtveis i andre omgang. Gordon ble kontroversielt utvist for en sen utfordring på Jamie McGuire, som selv ikke var sjenert til den skitne siden av spillet. Mansfield økte giret med en manns fordel og vant en straffe på 74 minutter for Craig Reids håndball. Etter noen morsomme problemer med å få ballen til å holde seg stille på stedet i vinden, Coulthirsts kraftige straff gjorde at Day ikke kunne få en sterk nok kontakt til å holde den ute. Mansfield så ut til å ha kontroll frem til skadetid da defensive rystelser dukket opp igjen og Bird lobbet keeper, men det traff taket av nettet.

'Som du var'

Hartlepools nederlag betyr at Newport forblir de seks poengene fra sikkerheten de var ved starten av dagen. Graham Westleys sider har historisk sett forbedret seg i de siste stadiene av kampanjer, og en gjentakelse av det vil være avgjørende for ethvert overlevelseshåp. Colchesters seier betyr at det også er et tilfelle av "som du var" for Mansfield, som forblir utenfor sluttspillplassene på målforskjell. De har hatt bedre prestasjoner og defensive mangler må løses, men forbedringen under Evans er tydelig å se.