Manchester City 4-1 Burnley Five Things:Agueros quickfire er nøkkelen

Sergio Aguero – aol.co.uk

Alle som hevder at den magiske FA-cupen er død, bør se Manchester Citys 4-1 seier i tredje runde over Burnley. Begge halvdelene av spillet var vakkert fengslende, men av helt motsatte grunner. Ashley Barnes' streik i første omgang truet med å gi Clarets en episk hodebunn, før Sergio Agueros tre-minutters pause i andre omgang ga plass til City fortreffelighet. Her er fem ting fra spillet.

Burnleys første omgang presser

City ble holdt i et vice-lignende grep i de tidlige stadiene med Jeff Hendrick som presset midtstopperne John Stones og Nicolas Otamendi for å støtte Sam Vokes, mens assistent Ashley Barnes kjempet om løse baller som gikk hvor som helst i nærheten av Danilo. Burnleys bruk av ballen var litt usammenhengende, selv om de skapte problemer da den livlige Johann Berg Gudmundssons corner ble headet tilbake av Ben Mee, men Barnes kunne ikke få en berøring. Dette var en under pari første omgang fra City, og mens de fortsatt tvang siste blokkeringer fra midtstopperne Kevin Long og Mee, de gjorde lite for å teste Nick Pope. Hjemmelagets farligste øyeblikk kom etter et kvarter da Aguero vant et frispark og Oleksandr Zinchenko skjøt over etter at Ilkay Gundogan traff veggen.

Barnes store øyeblikk

John Stones var nettopp på vei tilbake til Citizens-siden etter skade og feilen hans ble kastet på av Barnes, som rakk ballen forbi Claudio Bravo. Mens den tidligere Barcelona-keeperen ikke gjorde en feil, det er vanskelig å unnslippe følelsen av at førstevalgstopper Ederson kan ha reddet laget ut i den situasjonen. Ikke desto mindre, det var en fortjent ledelse for Clarets, hvis fans var i drømmeland.

Sergios raske dobbeltsalve

Bevegelsen til Raheem Sterling og Leroy Sane hadde vært litt statisk i første omgang, men vi så bedring i den forbindelse etter pause. Zinchenko flyttet inn i en sentral midtbaneposisjon for å lokke Gudmundsson over, dermed skape rom for Sane til å motta fantastiske rakepasninger fra slike som Danilo og isolere Matthew Lowton en-mot-en. Tyskerens sluttprodukt sviktet ham først, men advarselsskiltene var der, og Sergio Aguero gjorde forretningene med en rask spenne. For det første, han festet seg til Gundogans smarte frispark for å rifle innenfor den nærmeste stolpen på 56 minutter, før han runder Pope for å spille hjemme øyeblikk senere og lar tilskuere ikke være i tvil om spillets gang.

Super fornuftig

Selvtilliten strømmet nå gjennom Manchester City-årene, og etter utmerket kombinasjonsspill mellom Sterling og Danilo, sistnevnte krysset forbi Pope, men Sane skjøt utenfor målet med gapende mål. Han ville imidlertid ikke bli nektet et mål lenge, og etter en fantastisk pasning fra majestetiske Silva, han rundet keeperen for å spille inn. Rett etterpå, den brede mannen trakk igjen Pope ut på et motangrep før han viste ro til å tee opp Bernardo Silva, som banket ballen i et tomt mål.

Ingen skam for Clarets

Sean Dyche gikk kort på banen på full tid for å applaudere de 7, 500 bortefans som hadde gitt ham og laget god støtte hele veien, mens han på humoristisk vis hevder at erstatteren Kevin De Bruyne er en nedgradering av Dean Marney. Dyche fikk taktikken på plass i første omgang, men det var bare så lenge siden hans kunne holde i sjakk en motstander som beveger ballen så bra. Manchester City hadde ikke vært på sitt naturlige nivå i første omgang – men igjen, slik er kvaliteten i det laget, de kan nå det nivået i 45 minutter, heller enn 90, og fortsatt vinne med komfort.