Norwich 2-0 Brighton Five Things We Learnt:Lethargic Seagulls

En ulykkelig kveld for Stockdale – bbc.co.uk

To frekke selvmål fra Brighton-keeper David Stockdale så Seagulls glipp av å sikre seg mesterskapet, i et 2-0-tap mot Norwich – men hva har vi lært av kampen?

Norwichs lyse start

Norwich startet kampen bra og angrep nede til høyre. Ivo Pinto og Steven Naismith jobbet sammen, dyktig støttet av de innflytelsesrike Alex Pritchard og Jonny Howson. Gitt friheten til å surre rundt på banen av den mer disiplinerte Graham Dorrans, Howson gikk over til bakre stolpe, men Nelson Oliveira klarte ikke å få riktig kontakt etter fem minutter.

Stockdale er i brann

Selv om Norwich så ut til å ha kontroll i store deler av første omgang, de registrerte ikke et skudd på mål. Hardt, man kan antyde at deres beste målscorer var Brightons Stockdale. På 18 og 39 minutter, skudd fra Pritchard kanonerte fra henholdsvis Stockdales høyre og venstre stolper, før han falt på keeperens rygg og i nettet. Et mer sympatisk forslag ville være at Stockdale var litt uheldig, etter å ha dekket den første innsatsen, at begge skuddene slo tilbake i feil områder til feil tid.

Besøkende av farten

Stockdale føler kanskje at Naismith og Pritchard kunne ha blitt stengt bedre av midtbanespillerne Steve Sidwell og Oliver Norwood, som var trege til å engasjere seg med ballen hele kvelden. Glenn Murray klarte ikke å holde på ballen lenge nok til å hjelpe midtbanen opp på banen mens partner Jamie Murphy ikke så komfortabel ut i en sentral rolle. Chris Hughtons side hadde falt standardene sine en brøkdel etter opprykk og produserte en flat prestasjon.

Brightons øyeblikk

Så sløv og passiv som Brighton var, de skapte fortsatt noen rimelige åpninger. I første omgang, Knockaert fikk et skudd utenfor og John Ruddy måtte redde to header fra Uwe Hunemeier. Murphy, som selv headet utenfor mål ved den andre stolpen tidlig, kunne ha vunnet en straffe for en tur av Dorrans. Sørkysten hadde en kort periode med press i andre omgang, der Murray fikk en heading godt fjernet fra linjen av Howson, selv om spissens andre innsats ikke klarte å plage Ruddy.

Hva det betyr... ehm...

Langt fra opprykksavgjørelsen denne kampen truet med å bli for seks måneder siden, kampen tjente bare til å forsinke Brightons tittelfeiring. Det gjorde også Norwich til divisjonens toppscorer, med 13 mål og tre seire på de fire siste kampene. Displayet deres ble kontrollert i stedet for å svirre, seier hjulpet av flaks så vel som dømmekraft. Hadde imidlertid denne forestillingen kommet på AMEX i oktober, da Kanariøyene i stedet ga et 5-0-tap, betydningen av det omvendte oppgjøret kunne ha hatt en større innvirkning på Championship-opprykksløpet.