Wolves 1-2 Birmingham:Fem ting vi har lært

Gardner og Davis feirer Blues’ andre – sportinglife.com

Mål fra Maikel Kieftenbeld og David Davis sørget for at Birmingham vant 2-1 borte mot sine West Midland-rivaler, Wolverhampton Wanderers. Men hva lærte vi av spillet?

Blues var klinisk

Birmingham hadde ikke mange sjanser. På 0-0 Che Adams, en allsidig spiss under seks fot ble tvunget til å spille som den ensomme spiss, slet med å komme til høye baller mot en dominerende Richard Stearman. I motsetning til tidligere spill, Blues tok sjansene de skapte, til tross for at de ikke har et bevist nummer ni. Krypskytterinstinktene kom i stedet til Maikel Kieftenbeld, som forutså Carl Ikemes utslipp etter Craig Gardners kors for å trykke hjem. Blues angrep en treg Matt Doherty nede til høyre igjen for det andre målet og David Davis, som ofte liker å spille sin gamle klubb, krøllet ballen inn.

Ulver uinspirerende

Wolves var strukturert rimelig godt ute av besittelse i første omgang, men med ballen, de skapte ikke noe. Jack Price fløt i et par anstendige dødballer som førte til heading utenfor mål fra Richard Stearman og Jon Dadi Bodvarsson, som var det nærmeste vertene kom.

Press i andre omgang

To ting endret saken i andre omgang. For det første, Paul Robinson ble utvist for angivelig utstøt mot Bodvarsson, for det andre, Nouha Dicko kom inn i kampen. Dicko brukte sitt rå tempo og kraft for å tvinge Birminghams forsvar tilbake, slik at Helder Costa kom mer inn i kampen enn han hadde i første omgang. Duoen kom sammen etter 63 minutter da Costa krysset for Dicko for å heade mål, fremtvang en refleksredning fra Tomasz Kuszczak. Spissen fikk målet sitt 11 minutter senere, kastet på Costas borede kryss for å sette opp en nervøs finale.

Blues gravde seg inn

Tidligere kritikk av Zolas Birmingham hadde vært mangel på kamp og defensiv organisering. Etter at Wolves fikk tilbake et mål, de siste 17 minuttene var deres sjanse til å bevise for fansen at de hadde disse tingene i seg – og de tok den. Gardner hadde forent troppene ved å ta dem med ut på middag i løpet av uken og da hans utgang ble tvunget til av Robinsons røde kort, han oppmuntret spillerne sine til å kjempe videre uten ham. Den ungdommelige erstatteren Krystian Bielik etterlignet hans og Robinsons mentalitet ved å sette inn noen viktige blokkeringer til tross for en minibank. Bielik ble dyktig assistert som midtstopper av en annen ungdom, bakspiller Josh Dacres-Cogley og den mer erfarne Ryan Shotton, rike i luften.

Ulver er for avhengige av enkeltpersoner

Blues-bakvakten var i stand til å forhindre skudd fra sentrale områder, delvis på grunn av Wolves manglende variasjon. Så gode som Costa og Dicko var i andre omgang, Andreas Weimanns bortkastede bruk av ballen nede til høyre gjorde at de måtte gjøre for mye på egenhånd. Med Ivan Cavaleiro ute av skade, Paul Lambert var ikke villig til å introdusere Romain Saiss eller Bright Enobakhare etter å ha brukt bare én erstatning. Vertene manglet derfor oppfinnelsen og tempoet til å strekke Blues-backlinjen og tvinge frem spill i forskjellige retninger.

Wolves burde ha fått et poeng, men manglet den siste tredje moten og kvaliteten som kreves for å gjøre det. Rivalene Birmingham viste kampegenskapene som trengs i et derby – for å virkelig bygge broer igjen med supportere, de må gjenskape det samme engasjementet i hver kamp mellom nå og mai.