Portsmouth 1-1 Plymouth:seks ting vi har lært

Jervis nikker i åpneren – bbc.co.uk

Gary Roberts' tap-in i andre omgang kansellerte Jake Jervis heading i første omgang, betyr en fortjent 1-1 uavgjort mellom Portsmouth og Plymouth på Fratton Park – men hva har vi lært av kampen?

Plymouths lyse start

Derek Adams' side fikk den rette balansen i første omgang mellom å være kompakt, men også få nok mann frem til å støtte Ryan Taylor og true fra kryss. De gjorde det for å score åpningen på 11 minutter med Gary Sawyer, som sjelden var plaget defensivt, spiller en rolle. Etter en god pasning fra Graham Carey, han plukket ut et fantastisk kryss til bakre stolpe for Jervis, som brukte høydefordelen sin over Enda Stevens til å gi Plymouth en fortjent ledelse.

Portsmouth hadde ikke noe fokuspunkt

Vertene hadde sin beste sjanse i omgangen etter 33 minutter da Kal Naismiths langdistanseinnsats ble spilt av Luke McCormick, men Roberts klarte ikke å omsette returen. Ingen av de nevnte Pompey-angriperne hadde atletikk til å okkupere Argyles solide backlinje. Lagkameratene deres hadde sjelden muligheten til å spille tidlige fremballer og var til tider skyldige i overspilling.

Argyles solide baklinje

Plymouth forsvarte boksen sin utmerket. Yann Songo'o stoppet faren raskt og Sonny Bradley kjempet videre til tross for hans tidlige bank. midtstopperne beskyttet godt av en disiplinert midtbane. Matthew Kennedy jobbet hardt for å dempe trusselen fra Portsmouths angripende høyreback Gareth Evans og Plymouth-vingen fikk et skudd etter 35 minutter. Godt hjulpet av den nedslående bevegelsen til Carey, han vristet seg forbi Evans og Christian Burgess inn i Portsmouth-boksen, men traff sidenettet.

Portsmouths sterke venstreside

Paul Cooks menn var på topp i store deler av andre omgang, venstreback Stevens deres mest innflytelsesrike spiller. Passerer trekanter mellom ham, Naismith og Kyle Bennett løsnet Oscar Threlkeld og lagkameratene hans på Argyles høyre side. Den oppfinnsomme Bennett låste seg på en pasning fra Matt Clarke på 58 minutter og boret ballen over til den nærmeste stolpen, hvor det ble fanget mellom Songo'o og McCormick, Roberts tjener på forvirringen ved å trykke hjem.

Plymouth nøyde seg med uavgjort

Portsmouth fortsatte å undersøke, men var begrenset til langdistanseinnsats fra Carl Baker og Bennett, som begge ble holdt komfortabelt av McCormick. Plymouth viste ikke så mye angrepsambisjoner som de hadde i spillets tidligere stadier, men viste den defensive organisasjonen som har satt dem på kurs for opprykk.

Hva det betyr

Lutons 2-2 uavgjort med bunnklubben Leyton Orient dytter begge klubbene ett skritt nærmere en uunngåelig topp tre-plass. Plymouth, 12 poeng unna Luton, er satt til å vinne sitt første opprykk på 13 år og Portsmouth, åtte klare, den første på 14. Etter disse årene med slit og økonomisk vanstyre, restrukturering utenfor banen og positiv rekruttering har brakt de gode tidene tilbake til sørkysten.