Crewe 5-0 Grimsby:Åtte ting vi lærte

Dagnall skyter hjem – skysports.com

Første halvdel av tannregulering fra George Cooper og Chris Dagnall, sammen med et sent mål fra Callum Cooke så Crewe Alexandra notere en 5-0-demolering av Grimsby Town. Men hva har vi lært av spillet?

Artells dristige påstand bekreftet

I forkant av kampen, Crewe-sjef David Artell hevdet at hans side hadde bedre tekniske spillere enn Grimsbys, til tross for at de var 11 poeng bak på det tidspunktet. Hans tilsynelatende tvilsomme kommentarer stemte på lørdag, med Railwaymen langt mer kapable i den siste tredjedelen.

Grimsbys høyre flanke avslørt

Den smarte bevegelsen til spissene Chris Dagnall og Jordan Bowery tvang Grimsbys midtbanespillere til å overbelaste venstresiden. Crewe byttet deretter skarpt og dette så at George Cooper fikk dekar med plass på den andre flanken, bak Grimsbys avanserte høyreback, Ben Davies. Det gjestende tremannsforsvaret til Gavin Gunning, Danny Collins og Shaun Pearson var ofte for trege til å stenge. Cooper utnyttet, forbi James McKeown fra en stram vinkel etter godt arbeid fra Cooke.

Crewes første halvdel svir

Crewe tok kontrollen etter det andre målet da Dagnall dunket hjem fra kloss hold, før han ble felt og Cooper omsatte frisparket suverent. Duoen var involvert igjen for den fjerde da Dagnall tok sin andre, etter at Bowery snudde på Coopers levering. Hver gang jernbanemennene kom frem, de så ut som en trussel.

Grimsbys bedre trollformler

Mellom Crewes første og andre mål i første omgang – og i 15 minutter i starten av andre omgang – hadde Grimsby trolldom. I disse periodene vant de flere andreballer og beholdt bedre ballbesittelse. Jamey Osborne var en og annen lys gnist og hans to langskudd representerte Towns beste innsats i første omgang, før Awasi Asante sløste bort to gode sjanser i andre omgang innen 30 sekunder. Asante og Sam Jones plaget midtstopperne George Ray og Ben Nugent mer enn spillerne de erstattet, Adi Yusuff og Callum Dyson, hadde gjort i første omgang. Andre ankomne midt i spillet Tom Bolarinwa hadde ikke et sluttprodukt, men så i det minste livlig ut og jaget ballen, som er mer enn det kan sies om andre.

Grimsby må være mer skarp

Da Crewe fikk kontroll over midtbanen, de angrep den siste tredjedelen uten frykt. Da Grimsby gjorde det, de var for trege til å få ballen utenfor, kryss den eller skyt og hadde de vært mer opportunistiske i gode områder, de kan ha tatt et mål eller to. Det faktum at lagets kontroll i andre omgang varte bare 15 minutter skal ikke skyldes på de ekstra spissene, men i stedet på midtbanen som ikke støttet pressingen deres.

Hollands var stille effektiv

Grimsbys mangel på produktivitet under deres bedre perioder skylder mye til bidraget til Danny Hollands, som ryddig patruljerte saksgang på midtbanen. Eks-Chelsea-traineen var disiplinert hele veien og fylte ut eventuelle hull foran forsvaret, noe de besøkende manglet.

Ainley skinner

Innbytter Callum Ainley tok sjansen til å skinne fra benken, vinner frispark, tar hele tiden forsvarere. Grimsby-fansen hadde humoren til å synge «0-0 i andre omgang», men selv den tvilsomme prestasjonen ville bli tatt fra dem. Etter Ainleys raid av Collins i det 87. minutt, kantspilleren spratt fremover og trakk ballen tilbake for Cooke for å skyte hjem en femmer for Alex.

Bignot samtaler med misfornøyde fans

Etter sluttsignalet, Grimsby-manager Marcus Bignot tok teampraten på banen som en måte å få spillerne til å føle vreden til de besøkende fansen. Han ba dem om unnskyldning for lagets prestasjoner og lovet å løse problemene i neste kamp, som kommer mot Mansfield Town i form. På dagens bevis, Å hevde 13. plass Mariners for å ha et bedre lag enn sjuende plass Stags ville være en positiv start.