Man City 1-1 Liverpool Five Things:underholdning

Firmino tar imot Fernandinho og Sterling – goal.com

I en kamp fullpakket med sjanser og handling i mål, det er vanskelig å tro at det endte med bare to mål. De kom da James Milner omsatte en straffe i andre omgang og Sergio Aguero svarte sent – ​​men hva har vi lært av kampen?

City presser tidlig

Manchester City har ofte blitt kritisert for å være for passive ved å miste besittelse, men Peps presserende ideologi hadde sivet inn i deres første halvdel. Nyfunnet aggresjon ga dem et sterkt grep på midtbanen, hvorfra de angrep de brede områdene i tempo. Raheem Sterlings tidlige leveranser fremtvang desperate klareringer fra Ragnar Klavan og Joel Matip, før kantspilleren kombinert med Leroy Sane på pause. Tyskerens skudd i det 20. minutt ble reddet før David Silva, som også så mer disiplinert ut enn tidligere sesonger, skutt over.

Liverpools sporadiske øyeblikk

Liverpool viste glimt av fare i første omgang. Den raske Sadio Mane låste seg fast på John Stones dårlige tilbakelevering og slo en treg Nicolas Otamendi, men ble kvalt av Willy Caballero. Mane vant frispark som Philippe Coutinho utførte dårlig, men brasilianeren rullet langt etter 34 minutter etter å ha kombinert med landsmannen Roberto Firmino for første gang.

Liverpools avgang

Disse øyeblikkene for Liverpool ble isolert i en første omgang bestod stort sett av bypress. Vertene kom nærmest da Kevin De Bruyne spilte gjennom Sane som klarte det, men verken Sterling eller Fernandinho klarte å konvertere under press. Liverpool brukte flaksen som et springbrett for en forbedret avslutning på første omgang, som så Firmino og Lallana komme nær, og en positiv start på den andre.

Clichys feil

Gael Clichy skled på et dårlig tidspunkt, så da Emre Can spilte en smart ball til spissen over toppen, han fikk panikk og tok ned mottakeren Firmino. Mot sin gamle klubb, Milner konverterte straffesparket til å gi Liverpool ledelsen under kampens beste periode. Ser kompakt ut etter målet, de kunne ha fått en annen pause, men Firmino ble nektet én mot én av Willy Caballero.

Byens senpress

Guardiolas brytere kom City til gode. Startende høyreback Fernandinho flyttet til en mer sentral rolle, tilbyr mer energi enn den avreise Yaya Toure, som ble erstattet av Bacary Sagna. De Bruyne var utmerket etter å ha flyttet til høyrekanten, og hans suverene levering førte til utligningen i det 68. minutt, Aguero rører hjem fra nært hold. Han og De Bruyne kombinerte ved ytterligere to anledninger, førstnevnte mistet fotfestet før sistnevnte traff stolpen, før Aguero ukarakteristisk skjøt over nok et flott innlegg fra sin belgiske lagkamerat. Liverpool selv savnet en sitter gjennom Lallana etter Firminos tilbaketrekning, men uavgjort var et rettferdig resultat fra en spennende kamp.