Swansea 0-0 Middlesbrough:Fem ting vi har lært

Siggy ga Valdes sin største test – mirror.co.uk

En ettermiddag med dårlig skyting så Swansea City uavgjort 0-0 med Middlesbrough, et resultat som sannsynligvis vil bli ønsket mindre velkommen av de to lagene og mer av deres nedrykksrivaler. Hva har vi lært av spillet?

Swanseas positive oppbyggingsspill

Swansea dominerte ballbesittelsen i første omgang og så ut som den mer truende siden. Luciano Narsingh skapte problemer for Fabio Da Silva ned til høyre og på den andre flanken, Martin Olsson og Jordan Ayew hadde sine øyeblikk. Førstnevnte skar seg på høyre fot, men skjøt over på seks minutter, før Ayew så drivet sitt reddet av Valdes etter et ertende løp. Jack Cork hadde vært en jevn tilstedeværelse på midtbanen og hans langdistanseinnsats gikk fra stolpen og inn i nettet – bare det var bakstolpen og sidenettet.

Samme gamle problemer for Middlesbrough

Gaston Ramirez sin ankelskade tvang Steve Agnew til et tidlig bytte, sette på Rudy Gestede for å gå to opp på topp. Denne endringen av form betydde imidlertid ikke mer angrepshensikt fra gjestene, som satt så dypt som de hadde gjort hele sesongen.

Frustrerende Traore

Det sa mye om Middlesbroughs spill at deres mest fremtredende angrepsutøver var noen med liten taktisk intelligens. Adama Traore kjørte ofte inn i trafikken, selv om ett av vanvittige innløp fra høyre førte til blokkerte skudd fra Stewart Downing og Alvaro Negredo. Han dro skuddet sitt like utenfor den andre stolpen i en lys start på andre omgang fra Boro, som utnyttet en slurvete Swansea-pasning.

Swanseas press

Victor Valdes hadde ikke fått mye å gjøre den første timen, men han var våken på 63 minutter. Spanjolen tippet bred Sigurdssons utmerkede langdistanse peldriver, som kickstartet en sen periode med press fra vertene. Islendingen så også et frispark som ble avvist utenfor målet, før målscorende midtstopper Alfie Mawson headet Narsinghs levering utenfor.

Sen drama

Det sa imidlertid mye om arbeidet til Boro-senterbackene Bernardo Espinosa og Ben Gibson, at til tross for dette presset, Swanseas første klare sjanse kom ikke før skadetid. Ayew hadde ikke sett på hjemmebane som den ensomme spiss og bommet på en en-mot-en sjanse sent, etter en sjelden konsentrasjonssvikt fra Boro. For dem, Gestede var mer vant til å spille rollen som nummer ni, men i den døende fasen gikk han glipp av den typen sjanser han har bygget karrieren sin på å score. Benin-spissen header Negredo sitt innlegg utenfor på bakre stolpe med målet gapende.

Det hadde vært en kamp med få sjanser, og da de klare kom rett ved dødsfallet, ingen av sidene hadde hensynsløsheten til å ta dem.