Bolton 2-3 Leeds Five Things:spennende åpner

Phillips feirer – bbc.co.uk

Leeds seier 3-2 mot Bolton var en spennende kamp, den sterke kontrasten i stiler gir den perfekte påminnelsen om hvorfor vi elsker mesterskapet. Her er hva vi lærte.

Leeds lysende start

Bolton spilte to foran, men de hadde ofte fem eller seks mann i den defensive tredjedelen og Leeds hadde stor nytte av plassen på den midterste tredjedelen. Etter godt spill fra Pablo Hernandez nedover høyrekanten vant han en corner i det syvende minuttet, spanjolen leverte for Kalvin Phillips, som skjøt ballen i venstre hjørne. Chris Wood fikk raskt tilbake rovinstinktene fra forrige sesong på 30 minutter, headet inn fra stanga etter at Ezgjan Aliosky slo Kemar Roofes høyrekantinnlegg tilbake over mål. På sitt beste, Christensens menn var en levende, underholdende antrekk.

Madines trussel

Mellom Phillips og Woods mål var en periode med press fra Bolton. Gary Madine, hjemmelagets desidert beste spiller, brukte sin makt og industri for å tvinge Matthew Pennington og Liam Cooper dypt. Det gjorde at Trotters fikk et grep på midtbanen, vinne dødballer og få kryss inn i boksen. De truet fra dødballer, så det overrasket ikke at det var metoden de dro tilbake etter 39 minutter, Madine hjemme header Josh Velas corner.

Defensive uhell

Tre minutter etter at Bolton reduserte, de returnerte effektivt Leeds sin tomålspute. Wood tok til seg Phillips for en tap-in, men i stor grad på grunn av Mark Howards dårlige posisjonering og David Wheaters langvarige offside-appeller. Wheater og co. var enestående i League One, men mye av backlinjen ble funnet mangelfull da sist forsøkte i Championship, og denne prestasjonen setter kanskje spørsmålstegn ved deres legitimasjon på dette nivået.

Boltons forbedrede andre omgang

Vertene så i det minste sterkere ut på baksiden etter at Wheaters ble erstattet av Reece Burke, som imponerte under Parkinson i Bradford. Andre innbytter Will Buckley gjorde også en forskjell med sin skarpe bevegelse, og tre minutter etter at han kom inn, Adam Le Fondre sendte ut en straffe i det 67. minutt. Le Fondre selv presset bedre etter pause da Josh Cullen økte i innflytelse, skjøt litt over på 77 minutter etter navnebror Velas frispark.

oppsummert

Dette var en spennende kamp som så positive og negative for begge lag. Bolton viste ånd, men må kutte ut feilene og finne litt mer variasjon i den siste tredjedelen for å redusere avhengigheten av Madine. Leeds kunne kanskje vise mer aggresjon i sin egen boks, men var, i flekker, en fryd å se på.