Millwall 2-0 Birmingham Four Things:Lions utklasser Blues

Morrison og Wallace feirer – bbc.co.uk

Et Maxime Colin-selvmål og et Ryan Tunnicliffe-angrep hjalp Millwall til en fortjent 2-0-seier over Birmingham lørdag kveld. Her er fire samtalepunkter fra spillet.

Lions sterk start

Neil Harris’ side presset tidlig på godt og så farlig ut i overgangsfasene av spillet, med Marc Roberts blant andre skyldig i å gi bort ballen i farlige områder. Vertene kom i noen utmerkede posisjoner, men i utgangspunktet, manglet sluttproduktet som kreves for å få mest mulig ut av dem. I en av mange halvsjanser, Aiden O'Brien knipset ballen over tverrliggeren etter Jake Coopers knockdown i det 17. minutt.

Vassells store sjanse

Birmingham tilbød nesten ingenting fremover, men kampen kunne ha skjedd annerledes hvis Isaac Vassell hadde tatt sin beste sjanse. Eks-Luton-spissen ble spilt gjennom på mål av David Davis øyeblikk før pause, men han klarte ikke å orientere seg rett fra en stram vinkel og skled den bredt.

Millwall hadde en plan B

Denne bloggens største tvil om Millwall før denne sesongen var ikke om de ville ha de kampegenskapene som kreves – Harris og fansen ville godta intet mindre. Heller, det var om de hadde den taktiske variasjonen til å konkurrere i et moderniserende mesterskap, etter å ha stolt som en angrepstrussel på Steve Morisons dyktighet fra luften i League One. Morison var utmerket, hans sterke løp øyeblikk inn i andre omgang var nøkkelen til åpningen, som ved et uhell ble slått inn av Colin, og veteranens lagkamerater var ikke sjenerte for å bruke styrkene hans. De spilte også litt kontrollert, besittelse fotball etter pause og se en mer teknisk sikret antrekk. Tom Elliott så lys ut etter å ha erstattet Morison, og da skuddet hans i det 76. minutt ble dyttet unna av Tomasz Kuszczak, Tunnicliffe tappet hjem.

Birmingham hadde ikke en plan A

Bortelagets statueske forsvar for det andre målet symboliserte prestasjonen deres. Forsvarerne ryddet ofte linjene, men da var midtbanespillerne og spissene for trege til å legge press i de sekundære fasene av spillet, gir Millwalls midtbane for mye tid på ballen. Mens Lions passerte med kvalitet i andre omgang, Blues var altfor slurvete i besittelse og kastet bort mange muligheter til å bryte. De kan ikke klage på nederlaget.