Colchester 1-2 Aston Villa Six Things:tapre U'er

Steer redder Mandrons penn – skysports.com

Aston Villa kom seg inn i League Cup 2. runde takket være en knepen 2-1 seier på Colchester – men hva er de viktigste diskusjonene fra kampen? Her er våre seks.

Colchesters tidlige slag

De første fem minuttene var det tegn på at vertene ville konkurrere godt, presser intelligent med Tom Lapslie som dekker alle baser på midtbanen. Ett lag "sviktet" i konsentrasjon, men så debutant Callum O'Hare finne plass, og etter at han gled gjennom til Andre Green, Sam Walker sølte ballen til Scott Hogan, som var på plass for å vinkle den hjem. Ikke bare falt U-ene bak, de bommet på sjansen til å utligne øyeblikk senere da Mikael Mandrons svake straffe ble reddet av Jed Steer etter Chris Sambas klønete utfordring.

Villa er praktisk på høyre side

Gjestene skapte problemer da James Bree og Albert Adomah kom sammen nedover flanken. Kyel Reid, en kantspiller av yrke, ble valgt til å starte som vingback, men manglet den defensive bevisstheten som var nødvendig for rollen, spesielt mot motstandere i høyere ligaer. Resultatet var en gjespende kløft mellom Reid og venstre midtstopper Cole Kpekawa, gir Adomah mye plass. Kantspilleren siktet mot Hogan i midten etter 19 minutter, men innlegget hans ble utilsiktet avvist av Frankie Kent, som prøvde å blokkere leveringen.

Colchesters systembryter

I rettferdighet til John McGreal, han la merke til at Reid ikke opptrådte som venstre vingback og endret systemet for å passe. Kpekawa klarte seg bedre da han ble flyttet til venstre for en back-firer og den nyfunne stabiliteten tillot Drey Wright og Sammie Szmodics å koble seg sammen, førstnevnte satte opp sistnevnte for en nær-post-innsats som ble reddet av Steer. Reid, nå utplassert som kantspiller, hadde den angripende innflytelsen han var i stand til. Han løp på Bree oftere og, på 39 minutter, hans målrettede innsats ble skarpt berørt hjem av midtstopper Kent, som viste et spissinstinkt – i høyre ende, denne gangen.

Villas sjanser

Denne kampen vil bli husket som en nervøs kamp for Villans, men det trengte ikke ha vært det hvis de var mer hensynsløse tidlig i andre omgang. Adomah kom igjen inn i gode områder og hadde to forsøk i løpet av et minutt, en reddet og en annen ryddet av streken mens Hourihane og O’Hare også kom i nærheten.

Subs svingte det nesten

Etter en periode med Villa-press, Bruce bestemte at laget hans uten Adomah og Hogan ville være godt nok til å se ut av kampen komfortabelt. Adomah ble spesielt savnet som hans erstatter, Rushian Hepburn-Murphy, viste fart, men gjorde ikke så mye defensivt arbeid for å beskytte James Bree. Denne endringen, kombinert med vingbacken Lewis Kinsellas inntreden for U-ene, betydde at de hadde mye glede nedover venstre flanke i avslutningen. Kinsella leverte to utmerkede baller inn i boksen, som gikk ubelønnet, mens Sammie Szmodics tvang fram en fin venstrehendt stopp fra Steer.

oppsummert

Kampen ble avsluttet med positive resultater for begge lag. Villa går videre til neste runde skadefri, etter å ha gjort ni endringer fra Hull-spillet. Colchester i mellomtiden, gjorde seg stolte. De skapte mange sjanser og gjorde et lag to divisjoner over seg ganske nervøst.