Birmingham City 0-2 Norwich City Six Things:kvikke Kanariøyene

Murphy og Tettey feirer den andre – edp24.co.uk

Birmingham Citys 2-0-tap mot Norwich City lørdag ettermiddag var en kamp der blod og mage ble overgått av dyktighet og finesse, takket være mål fra Alex Pritchard og Josh Murphy. Her er seks ting fra kampen.

Blues’ konkurransestart

Steve Cotterills side presset godt den første halvtimen, med Michael Morrison som dominerer Nelson Oliveira og Craig Gardner som viser oppfinnelser på midtbanen. Maikel Kieftenbeld satt bak Cheikh N’Doye, som støttet Lukasz Jutkiewicz i å legge ned midtstopperne Christoph Zimmerman og Timm Klose. Midtbanespillerne Alex Tettey og Tom Trybull, starter sammen for første gang siden et fem-kamps ubeseiret løp i september, viste respekt for vertene, for hvem Jutkiewicz skjøt utenfor etter 10 minutter. Birminghams beste innsats kom etter 26 minutter, da Jonathan Grounds' venstrebeinte curlinginnsats fremtvang en imponerende redning fra Angus Gunn.

Kliniske Kanariøyene

For all Birminghams anstrengelse og press i den første halvtimen, det er en fordømmende tiltale for angrepsproblemene deres at den eneste virkelige testen for Gunn ble levert av Grounds, vanligvis en defensiv venstreback. Fordi vertene ikke er vant til å være i den siste tredjedelen, de viste en mangel på selvtillit der som vi ikke så fra Norwich. James Maddison orkestrerte spill gjennom midten, og selv om 21-åringens oppsett etter 29 minutter ble skrapet utenfor av Pritchard, duoen skulle slå seg sammen for åpneren fem senere. Maddisons frispark på treningsplassen splittet motstanderens forsvar for å finne lagkameraten, som riflet hjem inne på nærposten.

Subs kort innvirkning

Pritchard kunne ha lagt kampen på senga før pause, men han og Oliveira ble holdt utenfor av en fin dobbelredning fra Stockdale. I intervallet, Cotterill introduserte David Davis og Jacques Maghoma og begge forbedret tempoet fra hjemmelaget, som skjøt mer villig. Derimot, kvaliteten på skytingen forble begrenset med Gardner spesielt sløsing og Kieftenbeld sprengte like utenfor feltet etter 49 minutter.

Besøkende tok kontroll

Etter å ha holdt ut stormen, Norwich utnyttet vertens synkende energinivå ved å holde ballen. Mens Pritchard, Oliveira, Maddison og Tettey-Trybull-utholdenhetsteamet kombinerte raskt og søtt i sentrale områder, Høyreback Ivo Pinto og venstreving Murphy holdt bredden, venter på deres øyeblikk. Sistnevnte kom etter 71 minutter da han gikk på et sjeldent angrep på innsiden for å komme på slutten av Pritchards presise pasning for å runde målvakten før han stakk hjem.

Troen på Farke

Denne bloggen, fra utsiden, hadde avhørt hovedtrener Daniel Farke på grunnlag av resultater, som fortsatt er mindre enn ønskelig for et lag med Norwichs potensial. Derimot, den typen prestasjoner forsterker synet om at tyskeren bygger et lag som ikke nødvendigvis kan kjempe mot motstandere, men ut-tenk dem. Gjenta denne fremvisningen konsekvent i 2018, og kanskje – bare kanskje – kan styrets tro på Farkes langsiktige visjon bekreftes.

Dyster midtvinter på St Andrews

Birminghams prestasjon viste ikke et lag som hadde gitt opp – det var perioder hvor kampen var der. Problemet er at Blues ikke spiller med selvtilliten – eller personellet – til å utnytte i løpet av de bedre trolldommene, og de trenger derfor enten å opprettholde intensiteten i spillet lenger, eller bli mer hensynsløs når åpninger oppstår. Resultater andre steder betyr at gapet til sikkerhet fortsatt er tre poeng – det kan hentes på papiret, men med 12 mål scoret på 24, optimisme i B9 er en mangelvare.