Man United 4-1 Burton Five Things:klinisk Rashford

Rashford tok målene sine bra – sportsmole.co.uk

Marcus Rashford noterte seg da Manchester United nådde 16-delsfinalen i EFL Cup med en 4-1-seier over Burton Albion. Jesse Lingard og Anthony Martial fullførte ruten for å sende ut Brewers, som mønstret en sen trøst gjennom Lloyd Dyer. Her er fem hovedtalepunkter fra kampen.

Burtons lyse start

Den andre strengen Championship-antrekket hadde to skudd i løpet av de første fem minuttene, men Luke Varneys avslutning var tam etter at Matty Lund stjal ballen og senere skjøt Jamie Allen over. Sistnevntes halvsjanse ble skapt av Dyer, den beste spilleren tidlig for bortelaget, som så ut til å isolere Matteo Darmian mot venstrevingen sin. Han vant et frispark som Matty Palmer leverte inn i seks-yard-boksen og Sergio Romero sølte med Tom Nayor på lur, men Manchester United slapp unna straff. Varney overmannet deretter en skjelven Victor Lindelof for å tee opp Joe Mason, som ikke klarte å chippe målvakten.

Klinisk Rashford

Dessverre for bryggerne, disse øyeblikkene bare avbrøt to godt tatt mål fra Marcus Rashford i løpet av de første 17 minuttene. Etter en god pasning fra Michael Carrick, Jesse Lingard rørte ballen på og med venstresidig midtstopper Ben Turner gjemt for langt inne, Rashford hadde plass til å avslutte hardt utenfor Connor Ripley. Håper Akpan var da skyldig i å støtte spissen, som tok sitt andre med et utmerket slag innenfor nærstolpen.

Uniteds kontroll

De røde djevlene vokste i selvtillit etter den andre. Burtons midtbane ønsket å presse opp, men da forsvaret fryktet tempoet til Rashford og Anthony Martial, det var en gjespende kløft mellom enhetene. Juan Mata brukte den plassen på en dyktig måte, produsere en rekke smarte gjennomballer, en herlig Cruyff-aktig sving. Spanjolen hadde også to tette innsatser, hvorav en treffer stolpen, en annen fremtvang en redning fra den travle keeper Ripley. Det var litt upassende at for all Uniteds blendende spill, deres tredje mål kom fra en avvisning, Lingards innsats snurret av Turner og inn i motsatt hjørne.

Subs begrenset skaden

Manchester United mistet litt momentum i andre omgang, dels fordi de var glade for å bare beholde besittelsen og dels på grunn av pausen til Mata. Stephen Warnock støttet opp på baksiden for Burton etter å ha kommet inn til pause, men selv han ble slått for tempo for det fjerde målet, Martial løper inn på Rashfords gjennomgående ball for å spille inn. Franskmannen kunne ha hatt et hat-trick men for hardt forsvar fra den imponerende Tom Flanagan og et frispark som traff sidenettet. Lucas Akins satte litt fart inn i Burtons spill nede til høyre og etter Uniteds innbytterkeeper, Joel Pereira, kunne ikke samle et kors, Lloyd Dyer ramlet ballen hjem.

oppsummert

Den sene trøsten la en mild demper på kvelden for Jose Mourinhos side, som slapp inn sitt første mål på Old Trafford i noen konkurranse siden april. Burton i mellomtiden, har nådd sine mål fra konkurransen. Klubben har tjent ekstra inntekter for å hjelpe deres mesterskapsoverlevelse, mens laget har opplevd å spille på et stadion med 75 000 seter, bringe et minne eller to tilbake fra det. Det var en strabasiøs kveld for Brewers, men Dyers sene mål gjorde turen hjem til East Midlands litt lettere.