Gillingham 0-1 Portsmouth Five Things:passive Gills

Kennedy vinner vinneren – bbc.co.uk

Portsmouth fortjente sin 1-0-seier på Gillingham søndag, som kom takket være Matty Kennedys mål i andre omgang. Derimot, de ble enormt hjulpet av motstandernes klare mangler. Her er fem ting fra spillet.

Gjeller mangel på intensitet

Det var for mange ganger da Portsmouth hadde besittelse i den siste tredjedelen og Gillingham hadde åtte eller ni utespillere tilbake, men ingen av dem la press på ballen. I første omgang, vertene ble reddet ut av godt forsvar fra sine midtstoppere, Finn O'Mara, Max Ehmer og Ben Nugent, samt Portsmouths dårlige sluttprodukt.

Sjanser til en premie

Gjestene klarte ikke å skyte rett tidlig:Matty Kennedy krøllet et skudd med høyrebenet rett på Tomas Holy etter 17 minutter, kort tid før Jamal Lowes skudd ble blokkert og Ben Closes oppfølgingsinnsats ble reddet. Gillingham fikk en straffeanke viftet bort da Sean Clare angivelig ble snublet av Oliver Hawkins, det ene rystende øyeblikket i den målvendte midtstopperens prestasjon. Hjemmelagets beste sjanse kom da Lee Martin fant Josh Parker på bakre stolpe like før pause, men vingbacken skreiv skuddet sitt utenfor lengste stolpe.

Kontrollert andre omgang

Kennedy var spillets mest produktive spiller i angrepsmessig forstand, så det passet at han satte inn vinneren innen et minutt etter omstarten. Curtis Main headet Nathan Thompsons innlegg mot stolpen og venstrevingen banket inn den løse ballen, å gjøre plass for en kontrollert andre omgang fra Portsmouth. De beholdt besittelsen godt med Stuart O'Keefe som holdt ting enkelt, selv om spissene manglet hensynsløsheten til å drepe kampen.

Parker ble tatt i offside

O'Maras kors fant Parker, som hadde ballen i nettet etter nok et løp til bakre stolpe, men han ble tatt i offside. Gillingham hadde perioder av press etter at Elliott List og Darren Oldaker kom på, men Portsmouth taklet Connor Ogilvies lange kast komfortabelt, og vertene manglet ellers oppfinnelsen for å kutte dem fra hverandre.