Coventry 0-2 Millwall:Six Things We Learned

Morison er nå Millwalls 10. målscorer gjennom tidene – bbc.co.uk

Mål fra Jake Cooper og Steve Morison ga Millwall en 2-0-seier på bunnlaget Coventry – men hva har vi lært av kampen?

Coventrys konkurransestart

I den første halvtimen, Coventry klarte en cagey kamp. Midtbanespillerne Callum Reilly og Andy Rose jobbet hardt, Ryan Haynes tvinger den første redningen fra Jordan Archer med en lang rekkevidde. Farrend Rawson så kommanderende ut som midtstopper, og det var noen anstendige spill mellom George Thomas og Marcus Tudgay nede til høyre, sistnevnte får et par skudd unna.

Coventry trengte mer bevegelse oppover

Problemet var at når midtbanespillere gjorde noe godt arbeid for å komme til kanten av den siste tredjedelen, mer avanserte spillere tok ikke opp åpningene. De brøt ikke inn i farlige områder og gjorde den typen løp som skyver forsvar tilbake. Kort oppsummert, de forventet ikke at gode ting skulle skje, som er et uheldig biprodukt av løpet Coventry er på og den generelle følelsen av pessimisme som omgir klubben.

Millwalls forsvar er i bedring

Coventrys siste tredje svikt må delvis krediteres Millwalls sterke backlinje. Tidligere i sesongen, det ville være vanskelig å forestille seg at Lions skulle holde fem clean sheets på syv kamper, ved at de nå ser ut som et langt mer enhetlig antrekk enn det som lekket mål i høst. De har blitt hjulpet av Byron Websters tilbakevending til form og lånesigneringen av Jake Cooper fra Reading, begge midtstopperne enorme på Ricoh. Sistnevnte headet hjem på bakre stolpe fra Shaun Williams' corner etter 33 minutter.

Åpner endret spillemønsteret

Inntil målet, Steve Morrison og Lee Gregory hadde vært for langt fra hverandre til å utgjøre en trussel. Derimot, Coventry så sårbar ut for utbrudd kort tid etter Coopers åpning, og dermed ble den angripende duoen farligere. Aiden O’Brien fullførte en god individuell første omgang ved å sette opp Gregory for en heading som ble reddet av Lee Burge.

Uregelmessig Burge

Den unge stopperen gjorde lite for å fjerne frykten for Coventrys problematiske keeperposisjon, ett eller to anstendige stopp overskygget av en uberegnelig prestasjon. Han ga ballen til en sjenert Nathan Clarke i første omgang med to motspillere på lur, så i andre omgang, han løp ut av målet sitt for tidlig før Morisons skudd ble avvist utenfor.

Morison ledet linjen godt

Målmannen var typisk arbeidsom hele veien, fortsetter å kjempe selv når de er isolert, kvaliteter som mangler ukarakteristisk fra motparten Stuart Beavon. Morison fortjente sitt 82. Millwall-mål, som plasserte ham blant klubbens 10 beste scorere gjennom tidene. Han banket ballen hjem ved returen, etter at den lyse innbytter Fred Onyedinma så skuddet hans parert.

I den midtre tredjedelen, det var ikke så stor forskjell mellom disse lagene, men overlegen selvtillit på nøkkelområder var avgjørende for Millwalls seier.