Liverpool 2-1 Everton spillervurderinger:Chamberlain assistenten

Perfekt start for Van Dijk – metro.co.uk

Virgil Van Dijk kunne ikke drømt om en bedre Liverpool-debut, etter hans megapengetrekk fra Southampton:han scoret en sen vinner mot rivalene Everton foran Kop for å sende sitt nye lag inn i runde fire av FA-cupen med en 2-1-seier. Her er spillervurderingene våre fra spillet.

De røde

Loris Karius – slapp fra det eneste skuddet på mål han møtte, selv om han ikke kunne klandres for mye for målet. Må være mer kommanderende hvis han skal tvinge Mignolet ut. 4

Joe Gomez – god ball til bakre stolpe for Milner i første omgang, men feilrettet headingen fra Chamberlains hjørnespark i andre omgang. Manglet det rå tempoet til å strekke seg ned til høyre. 5
Virgil Van Dijk – kunne ikke drømt om en bedre måte å introdusere seg for Liverpool-fans på enn å score en sen vinner foran Kop i et Merseyside Derby. Hvis det skal være én kritikk, hans første omgang kunne vært mer ambisiøs. 8
Joel Matip – imponerende distribusjon i den første perioden og bidro til å holde den isolerte Calvert-Lewin stille, selv om han kanskje hadde gjort det bedre for utligningen. 7
Andrew Robertson – i første omgang trengte han forsvar i siste grøft for å avkrefte Bolasies trussel og manglet hans vanlige driv i løpene fra ballen, selv om vi så mer av det etter intervallet. 6

James Milner - alltid så etter pasninger inne, ofte til Lallana, noe som gjorde ham litt lett å lese. Beskyttet Robertson godt ute av besittelse og fant plass til venstre for feltet til å volley utenfor med uten tvil Liverpools beste innsats den første halvtimen, før du rolig omsatte straffen. 5
Emre Can – trengte for å vise mer selvtillit på ballen, spesielt da Everton falt inn i sin defensive tredjedel. Ville ikke vært det største tapet hvis han flyttet til Juventus denne måneden. 4
Alex Oxlade-Chamberlain – tok seg god tid til å delta i konkurransen, men var enormt imponerende i andre omgang. Spilte en smart gjennomspilling for å skape en en-mot-en sjanse, før du leverer to pin-point hjørner, en av dem satte opp vinneren. 8

Adam Lallana - slet med den fysiske siden av spillet, selv om det på en måte var til fordel for ham da han vant straffen da han gikk for lett over. Kom i gode posisjoner i siste fase av første omgang. 5
Sadio Mane – spiller mer sentralt enn vanlig, den senegalesiske angriperen var litt grådig i besittelse med et spekulativt skudd fra rekkevidde som gikk godt over. Løp ikke så mye inn bak før plassen åpnet seg etter pause. 6
Roberto Firmino – falt for dypt inn i sentrale områder, til tider nærmere Joel Matip enn noen av Evertons midtstoppere. Bedre i andre omgang, men har hatt mer fruktbare kamper. 5

Georginio Wijnaldum (på 70) – satte Bolasie i lommene og ga Liverpool en viss forsikring om at de hadde vært savnet på forhånd. 7
Dominic Solanke (på 77) – ga ikke helt de oppholdsegenskapene man kunne ha forventet av en stor mann. 5
Trent Alexander-Arnold (på 77) – tilbød litt mer angrepsbredde enn Gomez. 6

The Toffees

Jordan Pickford – kunne ikke ha gjort noe med Milners straffe, men var ellers uprøvd i første omgang. Halvhjertet prøvde å slå hjørnet som førte til vinneren og la i stedet nettet hans ubevoktet. 3

Jonjoe Kenny – konkurrerte tappert i første omgang og gikk et og annet omvendt løp. Slet med å håndtere Mane og andre etter pause, da han hadde mer plass å dekke. 5
Phil Jagielka - "sikkerhet først" vil nøyaktig beskrive hans første halvår visning, men ikke hans springende løp i det 67. minutt for å sette opp Sigurdssons utligning. Delvis skyldig for vinneren, men en rimelig oppvisning i det hele tatt. 6
Mason Holgate – uheldig som slapp inn straffen for åpneren, men var heldig som unngikk straff etter å ha dyttet Firmino kort tid etterpå. Gjorde ikke for mye galt, ellers. 5
Cuco Martina – å være høyrefot, venstrebacken trengte alltid å passere innover, og noen ganger hindret det servicen til venstrevingen. Everton roper etter en langsiktig erstatter for Leighton Baines. 3

James McCarthy – kom tidlig med mange utfordringer og dekket mer terreng enn partneren i første omgang. Fitness er fortsatt et problem, men han kan være en fordel for Blues når han kommer tilbake til toppen. 5
Morgan Schneiderlin – viste noen fine detaljer og ser ut til å bli mer av en luksusspiller enn all-action-mannen vi så på Southampton. Trenger å gjenvinne denne tilstedeværelsen for å slippe inn og beskytte midtstopperne, som vi ikke så i overgangsfasene av spillet i andre omgang. 4

Yannick Bolasie – kom inn på høyre side et par ganger i første omgang, men klarte ikke alltid å komme på høyre side av Robertson. Trenger andre raske spillere i nærheten for å dra markører unna:ideen om ham og Lookman på begge sider kan være fristende. 4
Wayne Rooney – la inn en sen utfordring på Can i første omgang, men bidro ikke så mye fremover som forventet. Lagkameratene hans forbedret seg i hans fravær. 3
Gylfi Sigurdsson – sporet tilbake for å beskytte Martina, men slet seg stort sett ut på grunn av mangelen på innbydende kryssingsmuligheter. Bedre i sluttfasen da han beveget seg sentralt, fra hvilken posisjon han plasserte levelleren. 6

Dominic Calvert-Lewin – bedt om å jage tapte saker i store deler av første omgang og fikk til noen få løse baller. Viste smarte bevegelser i andre omgang for å velge luftdueller med bakspillerne, i stedet for midtstoppere, men prikken over i'en forlot ham. 4

Ademola Lookman (på 52) – så lys ut og gikk på en imponerende, svingete løp for å sette opp equalizeren. 7
Oumar Niasse (på 82) – kan falle lenger ned i Everton-spissens hakkerekkefølge etter ankomsten til Cenk Tosun. 5