Colombia 1-2 Japan Spillerrangeringer:Shibasaki skinner

Takashi Inui var utmerket – zimbio.com

Japan vant sin første verdenscupseier på åtte år, da Yuya Osakos vinner i andre omgang ga dem en 2-1-triumf over 10-manns Colombia. Her er spillervurderingene våre fra spillet.

Colombia

David Ospina – gjorde en god stopp fra Osako fra en stram vinkel tidlig i andre omgang, da en enda bedre redning fra Inui. Den eneste gangen han sviktet seg var Japans vinner, da han ikke klarte å kommandere området sitt; trist for Colombia, den ene lyten viste seg å si. 5

Santiago Arias – presset godt og gjorde en innsats for å komme høyt opp på banen i første omgang, selv om han slet med å begrense Inui etter pause. 4
Davinson Sanchez - skyldig i å ha blitt tatt ut av posisjon for straffen, så la Osako og Yoshida få sikte på mål etter pause. Så komfortabel ut i besittelse, men trengte å være mer slått på. 3
Oscar Murillo – la Osako få en gratis heading for vinneren av andre omgang, men det var en av de få luftduellene han ikke dominerte. En stort sett solid ytelse. 6
Johan Mojica – tatt i besittelse en eller to ganger, men var også sterk i utfordringen; kom godt frem i første omgang og satte inn noen fine leveranser. 6

Carlos Sanchez – med rette utvist for en tidlig håndball. Uten det øyeblikket av galskap, spillet kunne vært veldig annerledes. 1
Jefferson Lerma – gjorde noe godt dekkarbeid uten å tilby mye kvalitet i besittelse. Fullførte en stor del av pasningene sine, men klarte ikke å spille mange som åpnet opp for Japans bakvakt. 4

Juan Cuadrado – så ikke mye til ballen den første halvtimen, men ved en anledning, han gjorde et truende løp som tvang Nagatomo til å gå tilbake. Tatt av tidlig til fordel for en holdende midtbanespiller, men hadde han blitt holdt på, han kan ha vokst i innflytelse. 4
Juan Quintero - viste glimt av kreativitet for å sette opp Falcao, selv om han flyttet til en mindre kjent høyresidig rolle da Barrios kom på. Frisparket hans hadde et element av lykke, men totalt sett var han en av Colombias bedre spillere. 7
Jose Izquierdo – overraskende stille i første omgang, kanskje fordi hans høyrebeinte tendenser ikke var spesielt nyttige i kompakte sentrale områder. Ironisk, han ville vært et mer nyttig utløp i de siste 20 minuttene, men Jose Pekerman valgte å ta ham av. 4

Radamel Falcao – utgjorde en trussel gjennom hele første omgang. Uten å ha skikkelig tempo, han viste smarte bevegelser for å feste seg til Quinteros baller og vant alltid sine fysiske kamper med midtstopperne. Trøtt i andre omgang, da han hadde mindre støtte. 7

Wilmar Barrios (på 31) – la stål til Colombias midtbane og gjorde noen viktige blokkeringer, inkludert en på Inui sitt skudd, men tilførte ikke mye til det kreative aspektet av lagets spill. 5

James Rodriguez (på 59) – Colombia gikk uten tvil tilbake da han kom inn. Gjorde fantastiske ting på det siste verdensmesterskapet, men her, han så ikke sprek ut. 4
Carlos Bacca (på 70) – klarte ikke å vise sitt målscoringsinstink på grunn av Japans kontroll; manglet tempoet og kampegenskapene som kreves i kampens omstendigheter. 3

Japan

Eiji Kawashima – etter å ha blitt den eldste spilleren som dukket opp for Japan i en VM-kamp, 35-åringen nektet Falcao i første omgang, men gjorde en forferdelig hash av Quinteros frispark. Beslutningen hans om å prøve å bruke begge hendene for å redde den gjorde det vanskeligere for ham å reise over gulvet raskt nok. 3

Hiroki Sakai – en forestilling med stort sett tullete forsvar. Kom imidlertid mer frem i andre omgang og kunne kanskje ha gjort det bedre med en tettvinklet innsats på pause like etter timen. 6
Maya Yoshida – støttet seg ikke for å vinne sine individuelle dueller med Falcao, men gikk ofte en gårdsplass tilbake for å sikre at han ikke la igjen plass. Motstanderens manglende støtte etter pause gjorde at han kunne presse opp litt mer. 8
Gen Shoji – slet med fysiskheten og kunnskapen til Falcao i første omgang, men økte selvtilliten etter pause. En solid skjerm, med tanke på hans relative mangel på erfaring på verdensscenen. 7
Yuto Nagatomo – tillot aldri plass bak, men hans forsiktige mentalitet var mer problematisk da Japan var i besittelse. 5

Makoto Hasebe – så litt begrenset ut i besittelse. Ingen tvil om veterankapteinens ønske og arbeidshastighet, men det gjenstår å se hvordan han vil klare seg i et partallsmøte. 3
Gaku Shibasaki – gjorde sine defensive plikter bra i første omgang og reddet til tider Hasebe, men han bidro også i besittelse. Spilte et fint frispark like før timemerket som fant Yoshida og bar ballen frem ved noen anledninger også. 8
Genki Haraguchi – dekket rikelig med bakken og tilbød poser med energi på høyre side, men var ikke spesielt komfortabel med å bruke venstre fot og bidra i sentrale områder. 5
Takashi Inui – bommet på en presentabel åpning for å doble Japans ledelse tidlig, men fremtvang en fin redning fra Ospina i andre omgang, fikk deretter en ny innsats blokkert etter et uhyggelig løp. Det lave tyngdepunktet hans lar ham gli unna forsvarere, som gjorde ham medvirkende til lagets beste angrepstrekk. 10
Shinji Kagawa – ledet et fint overgangstrekk tidlig i første omgang, men måtte fylle en mer forsiktig rolle når teamet falt dypere. Noen fine pasninger inn i fremre områder når han hadde villige fremoverløpere rundt seg. 8

Yuya Osako – utgjorde tidlig en trussel da han løp inn bak, som delvis var det som bidro til straffen. Under Japans bedre perioder, han var den som strakte stykket som skapte rom for slike som Inui og Kagawa til å skinne; fortjente sin vinner med en fin heading. 8

Keisuke Honda (på 70) – det kom som en overraskelse da Kagawa ble tatt av, men Honda rettferdiggjorde Nishinos avgjørelse ved å sette inn et utmerket hjørne for Osakos vinner. 9