Arsenal 2-1 Chelsea spillervurderinger:Super Sanchez

Glory for the Gunners – bbc.co.uk

Etter en turbulent kampanje, Arsenal vant sin tredje FA-cup på fire år takket være en 2-1 seier over Premier League Champions Chelsea. Men hvordan vurderte spillerne på begge lag?

Arsenal

David Ospina – gjorde et par gode stopp i andre omgang og en tapper blokkering på Costa før pause. Burde ha reagert raskere på brasilianerens utligning, som sakte gikk forbi ham. 5

Rob Holding – la Costa få målsiden av ham for en sjanse i første omgang, fikk gult kort for en utfordring på ham og kunne ha gjort det bedre for målet. Har spilt bedre i det siste. 5
Per Mertesacker – For en mann som ikke hadde startet et konkurransespill på 13 måneder, dette var en bemerkelsesverdig visning. Tyskerens siste blokkeringer var nøkkelen til at Arsenal avviste Chelsea tidlig i andre omgang. 9
Nacho Monreal - gjorde noen betimelige avskjæringer. Den venstresidige midtstopperrollen passer ham mer enn en bakspillerrolle, hvor han må dekke mer bakken. 8

Hector Bellerin – jobbet hardt for å nekte Hazard-plass. Testet Courtois en gang og skjøt smalt utenfor på pause sent. 6
Granit Xhaka – plukket andre baller for moro skyld de første 20 minuttene og konkurrerte bra. Fikk gult kort. 7
Aaron Ramsey - slo i treverket, scoret vinneren og støttet angrep godt. Noe av posisjoneringen hans i andre omgang kunne vært bedre. 7
Alex Oxlade-Chamberlain – så tidlig ut. Ønsket å kutte innover i stedet for å angripe sidelinjen, men var solid defensivt og tilpasset seg beundringsverdig til en ukjent venstreback-rolle. 6

Mesut Özil – viste god bevegelse sammen med sin vanlige kreativitet. Kunne ha scoret en-mot-en, traff stolpen og gjorde også det skitne arbeidet. 8
Danny Welbeck - drev kanalene, vant feil og ga Arsenal utløp. Sluttproduktet kunne vært bedre, og han burde ha satt inn én knapp sjanse til Ramsey. 7
Alexis Sanchez – scoret åpningen, gjorde smarte løp inn fra venstre og skapte problemer for Moses. Har alltid drevet Arsenal fremover. 9

Olivier Giroud (på 78) – dinket et nydelig kryss for Ramseys vinner. 7
Francis Coquelin (på 83)
Mohamed Elneny (på 90+3)

Chelsea

Thibaut Courtois – Hadde ingen feil for noen av målene og gjorde det bra for å presse Xhakas angrep unna. 6

Cesar Azpilicueta - hadde ikke sin vanlige selvtillit i besittelse i første omgang. Slet med å håndtere Arsenals tempo. 3
David Luiz – dårlig distribusjon i første omgang og slet med å håndtere tempoet til Welbeck. 2
Gary Cahill - reddet Chelsea to ganger med mållinjeklareringer, stopper på en imponerende måte Özils første halvdel. En av de bedre spillerne. 6

Victor Moses - slet med å håndtere Sanchez. Godt kombinert med Pedro for en periode i starten av andre omgang, før du blir sendt for en ny bestilling på grunn av et dykk. 4
N’Golo Kante – ukarakteristisk passiv, bar 15 minutter i starten av andre omgang. Ga ofte bort ballen og klarte ikke å spore Ramseys løp for vinneren. 3
Nemanja Matic – eksponert i løpet av de første 20 minuttene på grunn av manglende bevissthet. Selv om han kom lenger opp på banen i senere staver, teknikken hans var begrenset. 4
Marcos Alonso – skjøt et frispark over stanga. Et par greie kryss men slet defensivt. 4

Pedro – En av de livligere spillerne. En eller to innsats før pause og kort knyttet godt til Moses etter pause, men manglet presisjon. 6
Diego Costa – i første omgang manglet han tapperhet da kryssene kom inn i boksen. Engasjerte midtstopperne mer etter pause og fortjente dermed utligningsmålet sitt. 6
Eden Hazard – ikke på sitt beste. Spilte gjennom Pedro i første omgang, men var omringet av røde skjorter og slet med å slippe ballen. 4

Cesc Fabregas (på 61) – hadde en positiv innvirkning og viste kanskje hvorfor han burde ha startet. 7