Vær klar når pistolen går av. Tips for å maksimere løpsstarten

Startstreken på et løp er et aspekt ved konkurranseløping som ikke kan overses. Din gode start kan gi deg den første gnisten som setter tonen for hvordan du planlegger å løpe resten av løpet. Her er noen tips som kan hjelpe deg med å maksimere starten.

1. På tide å forberede seg:

Møt opp til løpet med nok tid til å tilpasse seg omgivelsene. Hvis du møter opp for nærme løpstiden vil det skape behov for panikk. Hvis du møter opp med nok tid kan du gjøre deg kjent med løpsstarten og komme i riktig tankesett før start.

2. Varme opp:

Ha en sterk oppvarmingsrutine. Dette kan inkludere muskelstrekk, visualisering, og positiv selvsnakk. Ta en lett joggetur eller marsjer på plass i noen minutter for å få blodet i bevegelse og musklene godt oksygenert.

3. Finn et godt startsted og hold fokus:

Starten på et løp kan ofte være kaotisk. Store mengder mennesker kan gjøre det enkelt å snuble hvis du ikke er fokusert. Finn et sted hvor du vet at du vil ha plass til å begynne dine skritt uten å snuble på en annen løper. Fokuset ditt må være høyt, se andre løpere og kasserte gjenstander.

4. Hold deg rolig:

Starten på et løp kan bringe alle slags nerver og spenning. Prøv ditt beste for å slappe av og unngå å føle deg engstelig. Noen løpere hører på musikk, tøye ut, eller til og med megle før et løp.