Slik får du mest mulig ut av ditt første løp i 2017

For tilgang til all trening, utstyr og løpsdekning, pluss eksklusive treningsplaner, FinisherPix-bilder, arrangementsrabatter og GPS-apper,>","name":"in-content-cta","type":"link"}}'>registrer deg for Outside+.

Ditt første løp vil garantert gi deg sommerfugler og få deg psyket for den kommende sesongen. Vi snakket med Lance Watson, hovedtrener i LifeSport Coaching og trener for fire ganger sub-8 timers Ironman-avslutter Brent McMahon, om hva du kan forvente – og hvordan du får mest mulig ut av den første smaken av konkurransen.

Sett et mål

Ditt første løp bør ikke være det viktigste, snarere bør det være et B- eller C-prioritert arrangement som lar deg få føttene våte, riste av deg spindelvevene fra vinteren og få i gang adrenalinet igjen. En kort begivenhet som en sprint eller olympisk løp er en fin måte å hoppe inn igjen på.

Å sette et mål – selv om du bare løper for å komme tilbake til det – vil hjelpe deg med å bli motivert og bruke løpet som et springbrett mot din store begivenhet. "Ditt første løp er en god sjanse til å komme tilbake i kontakt med rutinen for å forberede seg til løp," sier Watson. "Du kan bruke den som et tørt løp for fremtidige A-løp."

Målene dine bør handle mindre om tid og mer om prosessen med å løpe igjen. "Jeg liker å sette målene for gjennomføring av planen og holde meg til de ønskede sonene, det være seg kraft på sykkelen eller puls på løpeturen," sier Mike Ricci, grunnlegger av D3 Multisport og 2014 USAT Coach of the Year. "Årsaken er at idrettsutøvere har en tendens til å bli ganske oppkjørte for sesongens første løp, og jeg vil heller at en idrettsutøver holder tilbake en berøring av årets første løp, får en positiv opplevelse og føler at de kan gå raskere enn å prøve å knuse løpet, og så føle seg forferdelig hvis de faller flatt på et tidsmål.»

Forbered tankene dine

"Det første løpet føles vanligvis vanskeligere enn kroppen din husker, så det er godt å gjøre litt mentale lekser før du står på grensen," sier Watson. "Dette er også god trening for fremtidige løp." Han anbefaler å se på banen og ta notater, bruke selvsnakk, visualisere at du er rolig, bruke energien klokt ved å ikke gå for hardt ut i starten, tempoet jevnt på sykkelen og spare nok til å løpe sterkt til mål. Det kan virke som overkill for ditt første løp, men som alt annet gjør øvelse mester.

Sjekk utstyret ditt

Ditt første løp er også det perfekte tidspunktet for å teste utstyret du kan bruke til A-løpet ditt senere. Watson anbefaler at du går over sykkelen din, prøver ut løpsdagshjul, løper i løpsdagskoene dine minst én uke før for å sikre at de fungerer og prøver våtdrakten din (svøm i den i bassenget før hvis du kan). Målet her er å unngå uønskede overraskelser.

Test styrken din

Prøv å bruke arrangementet til å løse eventuelle svakheter du har fokusert på i løpet av vinteren. For eksempel, hvis du har jobbet for å forbedre løpeturen, hold energien i sjakk på sykkelen og test deretter din nyvunne løpestyrke. Til slutt kan du gå enda lenger ned for å fremheve et mindre element av løpet (dvs. første halvdel av løpet) for å bruke det til treningsfordeler i det spesifikke området.

Årets første løp bør gi deg selvtillit. Utført med presisjon og hensikt, kan det være et givende første skritt for sesongen din.