Portsmouth 0-1 Rotherham Five Things:usammenhengende Pompey

Taylor vant vinneren – bbc.co.uk

Jon Taylors mål i første omgang ga Rotherham sin andre seier for sesongen, en 1-0-triumf på Fratton Park. Her er fem viktige samtalepunkter fra spillet.

Pompey ute av synkronisering

Kenny Jackett introduserte et tre-på-bak-system, og spillerne tilpasset seg ikke. Av den angripende trioen til Brett Pitman, Oliver Hawkins og Conor Chaplin, bare sistnevnte var i stand til å gi mye tempo og han hadde en rolig første omgang. Mange håpefulle langballer ble spilt til Hawkins, men målmannen ble dominert av Richard Wood og midtbanespillere plukket ikke opp de andre ballene. Brett Pitman var i mellomtiden håpet å være det kreative omdreiningspunktet, men hans dypere rolle betydde at han ikke kunne komme inn i målområder, hvor han har trivdes gjennom hele karrieren.

Rotherhams organisasjon

Paul Warne tok en risiko ved å endre tre av de fire bakre som tapte 2-0 for Charlton uken før, men det fungerte. Michael Ihiekwe var den eneste overlevende fra det forsvaret og rettferdiggjorde oppbevaringen hans med en kommanderende skjerm fra luften, han og Wood godt beskyttet av den disiplinerte Darren Potter og den dynamiske Will Vaulks.

Ingen proktor? Ikke noe problem.

Angriperen Jamie Proctors skade tvang Warne til å starte med Kieffer Moore som den ensomme frontfiguren, noe som gagnet den taktiske sammensetningen til laget i første omgang. Lee Frecklington, Ryan Williams og Jon Taylor måtte kanskje utføre mer forsiktige roller i en 4-4-2, men med ekstra frihet kom de to sistnevnte sammen til åpningen. Williams spilte gjennom Taylor, som hadde streifet inn i et sentralt område før han skjøt ballen i øvre høyre hjørne.

Subs forsterket Pompey

Jackett endret til 4-4-2 ved pause og gjorde et dobbeltbytte, med Matty Kennedy og Nathan Thompson inn i kampen for å løfte hjemmelagets prestasjon. De angrep stort sett ned til venstre i andre omgang med en rekke spillere, inkludert til tider midtstopper Matt Clarke, ønsker å gi overbelastning og skape plass for Kennedy. Kantspilleren satte inn en rekke kryss og Jamal Lowe klarte å komme til bakre stolpe foran Ben Purrington ved flere anledninger, å se hans 49-minutters innsats avverget utenfor. En halvtime senere krysset den plyndrende Clarke for Lowe, men han klarte ikke helt å få kontakt, så Rotherham holdt på for seier.

oppsummert

Til tross for økningen i andre halvdel, Portsmouth manglet en viss grad av kvalitet i den siste tredjedelen. De hadde fortsatt følelsen av at en side fortsatt tok tak i et nytt system og en mindre besittelsesbasert tilnærming. Millers fortjente seieren basert på deres første halvdel, og selv om de måtte grave mer etter pause, det positive er at de gjorde det. Etter forrige sesongs tarmløse visninger, Rotherham har minst 11 spillere som kjemper om skjorten.