Arsenal 2-0 West Brom Five Things:kontrollert visning

Lacazette feirer sitt andre – bbc.co.uk

En fin prestasjon fra Alexis Sanchez og en spenne fra Alexandre Lacazette førte til at Arsenal vant 2-0 over West Bromwich Albion, selv om de ble hjulpet av et element av formue i første halvdel. Her er fem hovedpunkter fra kampen.

Temaer i første halvdel

West Brom så tidlig organisert ut, presset Arsenal inn på egen banehalvdel. Arbeidshastigheten til Allan Nyom og Kieran Gibbs betydde at de motsatte vingbackene, Hector Bellerin og Sead Kolasinac, mottok ballen i ubehagelige posisjoner, tvinger dem til å spille baklengs. Hjemmelaget trengte mer kreativitet fra sine midtstoppere og midtbanespillere, men Mohamed Elneny så motvillig ut til å gjøre tredjemannsløp, og midtstopperne rykket ikke langt frem nok til å åpne opp plass. West Brom hadde en god sjanse da Gareth Barry spilte en fantastisk ball over toppen nede til venstre for Jay Rodriguez, som kan ha blitt felt av Shkodran Mustafi, deretter gjenopprettet balansen for å treffe den andre stolpen.

Sanchez mesterklasse

Selv om Alexis Sanchez ikke scoret, han var i sentrum for hvert gode trekk som hans side satt sammen. Frisparket hans traff tverrliggeren før Alexandre Lacazette var mer våken enn West Broms backlinje, raskt til returen for å trykke hjem. Kort tid etter, Sanchez spilte deretter en fantastisk vektet ball inn i den livlige Aaron Ramsey, som kunne ha lagt til et sekund fra en stram vinkel etter å ha rundet Ben Foster.

Rodriguez sjanser

Gunners måtte imidlertid være på vakt de siste 10 minuttene av første omgang, da Albion steg opp et nivå. Grzegorz Krychowiak gikk på et lungesprengende løp nedover venstresiden og slo et innlegg til bakerste stolpe for Rodriguez, som så headingen hans fjernet fra streken av den utmerkede Nacho Monreal. Eks-Burnley-spissen kunne en annen dag hatt et hat-trick i første omgang, klarte ikke å få kontakt etter at Hal Robson-Kanu knipset på Nyoms høyre-kryss. Disse øyeblikkene ville vise seg kostbare for de besøkende.

Kontrollert andre omgang

West Brom hadde presset på med høyere intensitet da de spilte uavgjort tidlig enn de gjorde da de lå under i andre omgang. Energinivåene deres falt mens planen deres gikk ned i en skadebegrensning. Arsenal utnyttet det, holde på ballen på kanten av den siste tredjedelen i lange perioder, venter på deres øyeblikk for å angripe. Det øyeblikket kom etter 66 minutter da Aaron Ramsey akselererte inn i feltet fra venstre og ble stanget av Nyom, som slapp inn straffen. Foster valgte riktig hjørne, men Lacazette ga ham ingen sjanse med et selvsikkert spotspark. Tony Pulis hadde hentet frem Salomon Rondon og midtbanespiller James Morrison før det andre målet, men etter det ble de lekt med av vertene, som cruiset inn til en komfortabel seier.

oppsummert

Dette var ikke et katastrofalt resultat for West Brom, som fortsatt har hatt en fornuftig start når det gjelder overlevelse og kan ta positivt ut av prestasjonen deres i første halvår. Skadebegrensningsplanen deres i andre omgang kan imidlertid irritere noen supportere som betalte gode penger for å reise til Nord-London en mandag kveld og håpet å se deres side spille med litt stolthet. De tre siste kampene representerer stabilisering for Arsenal, som fortsatt er et stykke unna Manchester-klubbene, men som i det minste har kommet nærmere resten. Etter en gutless show på Anfield i august, som med rette trakk kritikk av deres mangel på organisering, oppnåelsen av å gå hele september uten å slippe inn mål er ikke ubetydelig.