Swindon 0-1 Chesterfield Six Things:Spireites er heldige

Caldwell nyter første seier som Spireites-sjef – leaguemanagers.com

Reece Mitchells vinner i det 93. minutt ga Chesterfield en 1-0-seier i deres nedrykksoppgjør med Swindon – men hva er de viktigste diskusjonspunktene fra kampen?

Swindon spilte seg bakfra

Gary Caldwell sa etter kampen at lagets plan var å la en av Swindons forsvarere stå på ballen og markere alle andre. Dette betydde manglende press på ballen fra Chesterfield, og da Krystian Dennis kom nær Nathan Thompson eller Raphael Rossi Branco, han viste ikke aggresjonen til å stjele den. Mangelen på støtte til Dennis og en tettsittende Sylvain Ebanks-Blake betydde Swindons forsvarere, pluss målvakt Lawrence Vigouroux, tok seg tid i besittelse. De ville alltid spille den på midtbanen, og den delen av Swindons spill fungerte.

Mangel på bevegelse oppe

Swindons problemer kom da de kom inn i motsatt halvdel. Mens mye av kritikken er rettet mot Anton Rodgers, han prøvde noen over de øverste ballene, men slike som Jonathan Obika og Luke Norris løp ikke på dem. Som en venstreside av handel, Høyre-hjelpspiller James Brophy var motvillig til å bruke høyre fot og på den andre siden, Brandan Ormonde-Ottewill var treg med å sette kryss. En av hans leveringer så Norris volley utenfor på bakre stolpe etter 17 minutter, før Thompson headet over Rodgers sitt frispark fra tilsvarende posisjon to senere.

Rolig første omgang

Det var en første omgang der ingen av lagene kunne utnytte det andres svakheter. Chesterfield støttet Swindon for lett, Angel Martinez ser passiv ut på midtbanen, Likevel var Swindon skuddsky og gikk baklengs hver gang de fant plass. Likt, hver gang Chesterfield venstre vingback Dan Jones rykket frem, Bradley Barry ga ham plass til å krysse fra et avansert område, men få Chesterfield-spillere var i boksen. Den målløse pausen skyldtes mangel på angrep fra begge lag, like mye som godt forsvar.

Goddard så lys ut

John Goddard erstattet en anonym Ben Gladwin ved pause. Den angripende midtbanespilleren så livlig ut med positive bevegelser som tillot ham å komme inn bak og utløse en 15-minutters periode med press fra Robins. På den tiden, Rodgers og Obika skjøt begge over før Brophys kjøretur ble reddet godt av Thorsten Stuckmann, ettersom Chesterfield til tider hadde alle 11 spillere i sin defensive tredje.

Subs nøkkel for Spireites

I motsetning til Chesterfields midtbanespillere i de første 86 minuttene, avslører kanskje Sam Hird, innbytter Dan Gardner kjempet om ballen. Chesterfield fikk kampens beste sjanse da Ched Evans la til rette for at innbytterkollegaen Reece Mitchell skulle fyre hjem i det tredje minuttet av tilleggstid. Mens midtstopperne Ian Evatt og Tom Anderson sto sterke i andre omgang, laget skapte nesten ingenting i 92 minutter og kan se på seg selv som heldige som har vunnet.

S urvival sjanser

Mitchells mål vil sannsynligvis ha størst innvirkning på overlevelsesutsiktene til Swindon. Robins er nå tre poeng unna sikkerheten, satt til å spille fire av divisjonens topp seks i løpet av de neste fire ukene. Det sene dramaet gir et glimt av håp til Chesterfield, som trenger rundt fem seire fra sine siste 11 kamper. Opptredenen deres antyder at det er usannsynlig - men håpet er evig.