Liverpool 0-1 Southampton spillervurderinger:Suveren Stephens

Long avgjør det sent – ​​bbc.co.uk

En sterk defensiv opptreden hjalp Southampton til å vinne 1-0 på Anfield, fullførte en samlet 2-0 seier over et endimensjonalt Liverpool-lag. The Saints har nådd Wembley – men hvilke spillere skilte seg ut?

Liverpool

Loris Karius – en avgjørende redning fra Tadic. Kunne ikke utsettes for mye for målet. 6

Trent Alexander-Arnold – ofte fanget av tempoet til Redmond i første omgang og manglet selvtillit i hans fremspill. 2
Joel Matip – brukte til tider god kroppslighet. Stoppet Long med å få ballbesittelse i andre omgang frem til målet hans på skadetid, som var ned til uunngåelige hull i stedet for midtstopperfeil. 7
Dejan Lovren – han dyttet ofte inn i motsatt halvdel som hadde sine risikoer, men var verdt å gjøre i et forsøk på å opprettholde presset. Kritikk av Lovren på kveldens opptreden alene er grovt urettferdig. 7
James Milner – i denne typen spill, Liverpools backer måtte bidra i angrep. Noen sørgelige leveranser fra dødballsituasjoner og i åpent spill. Det er kanskje ingen tilfeldighet at høyrefotspillerens kveldens beste kryss kom da han var til høyre. 2

Emre Can – noe anstendig dekkearbeid, men passerte sidelengs det meste av første omgang og manglet selvtillit i ballbesittelsen. Mer eventyrlysten etter pause med noen få over-the-top baller og et skudd som Forster nesten veltet over streken. 4
Jordan Henderson – konkurrerende ute av besittelse, hans ene angrepsbidrag kom i et kryss i andre omgang for Sturridge. Problemet var ikke at Can eller Henderson spilte dårlig, men at rollene de utførte var for like. 5
Adam Lallana – vant ballen i motstanderhalvdelen et par ganger. Ikke på sitt kreative beste, men fant noen anstendige posisjoner i en periode kort tid etter intervallet. 4
Philippe Coutinho – en av få som endret tempo og spilleretning i første omgang med søkende pasninger som ikke ble utnyttet av Sturridge og Firmino. Burde ha tatt kontakt med sistnevntes andre omgangs kryss. 5

Roberto Firmino – anonym i store deler av konkurransen. Liverpool stoler på at han produserer mer kvalitet i den siste tredjedelen. 3
Daniel Sturridge – stengte motstanderforsvaret i taktisk forstand, men manglet litt ekstra fart og bite for å vinne ballen og virkelig slå frykt. Da hans to store sjanser kom, han foraktet dem. 3

Divock Origi (på 78) - hadde en begrenset innvirkning, selv om han kunne ha vunnet en straffe på Stephens. 4
Georginio Wijnaldum (på 87)

Southampton

Fraser Forster – gjorde en suveren redning fra «seg selv». Så ut til å ha sølt Cans langskudd over streken, men vred hånden på en måte som øsset ballen både bort fra mål og over Sturridges lurende hode. 6

Cédric Soares – kom ikke frem med den regulariteten han gjorde mot Leicester og ble sjelden testet defensivt av Milner eller en Liverpool-angriper. 5
Maya Yoshida – kunne ha vunnet en straffe i første omgang, men hevdet ikke. Forsvart med stor intelligens. 8
Jack Stephens – laget noen ruvende defensive header og til tross for begrenset erfaring, konkurrerte utmerket med noen av de beste spissene rundt. 9
Ryan Bertrand – støttet Redmond godt i første omgang med noen imponerende overlappende løp, som avtok i regularitet i andre omgang på grunn av defensive prioriteringer. 8

Oriol Romeu – på sitt beste. Den perfekte blandingen av aggresjon og taktisk intelligens. Som hans partnere, han ble tvunget lenger tilbake i andre omgang da Liverpool brukte press. 7
James Ward-Prowse – disiplinert, men trakk seg aldri tilbake. Det er ingen tilfeldighet at Liverpools beste fem-minutters periode kom like etter at han forlot banen. 8
Steven Davis – presset overraskende høyt opp på banen, spesielt i de siste stadiene av første omgang. Slagde ballen over stanga fra Redmonds tilbaketrekning. 7

Dušan Tadić – ga ikke samme tempo på disken som Redmond, Det betyr at Southampton sjelden brukte sin side av banen. Framtvunget en god redning fra Karius. 3
Nathan Redmond – brukte tempoet sitt til å komme forbi Alexander-Arnold ved flere anledninger i første omgang, før de bryter fra mer sentrale posisjoner senere. Viste god intelligens for å skape to gode første omgangssjanser i løpet av tre minutter. 9
Jay Rodriguez – tatt av etter en rolig første omgang. 4

Shane Long (på 45) - Matip og Lovren dominerte ham frem til målet hans på skadetid som satte kampen i seng. 5
Pierre-Emile Hojbjerg (på 59) – ofte typen som dikterer spill fra midten av banen. Kanskje ikke hans type spill. 4
Josh Sims (på 81) brukte tempoet sitt til å kontre med et svingete løp i de siste etappene og satte opp Long. 7