Millwall 1-0 Bradford Seven Things:banebrytende nøkkelen

Morison vinner vinneren – dailystar.co.uk

Millwall er i Championship etter en 1-0 League One Play-Off Final-seier over Bradford City. Men hva har vi lært av spillet?

Dødbrikke trussel

I en spennende start på spillet, Millwall truet fra faste spill med målmannen Steve Morison ofte referansepunktet. 33-åringen headet Shaun Williams’ corner utenfor da Bradford så nervøs ut da han ble tvunget til å håndtere en rekke tidlige cornere.

Clarkes store øyeblikk

En av disse cornerene førte imidlertid til et Bantams-utbrudd. Williams ble tatt i besittelse og Mark Marshall, en av de flinkeste utøverne i første halvår, timet pasningen hans godt for å spille Billy Clarke gjennom på mål. Jordan Archer holdt seg fornuftig på linje og, hjulpet av Shaun Hutchinsons gjenoppretting, vippet ballen unna for å nekte motstanderne en åpning i det 13. minutt.

Fluid Bradford

Etter Clarkes sjanse, den offensive midtbanespilleren ble mer involvert. Han kom inn i lommer like bak Millwalls firemanns midtbane, som ble strukket av Tony McMahon og James Meredith som klemte sidelinjen. Tony Craig ga avkall på den farlige Marshall og trengte dekning fra midtbanespiller Nadjim Abdou, gir dermed mer plass til Josh Cullen og Nicky Law på midtbanen.

Hundet forsvare

Til tross for Bradfords territorielle dominans, det var en midtstopper som hadde to av sine beste sjanser. Rory McArdle hadde scoret vinneren i semifinalen og fra Cullens corner, han anstrengte seg for å nikke rett mot Archer ved bakre stolpe etter 31 minutter, headet deretter over et krøllet frispark tidlig i andre omgang. Det faktum at disse halvsjansene skilte seg ut, sier mye om de dominerende prestasjonene til Millwalls midtstoppere, Hutchinson og Byron Webster.

Press i andre omgang

I den siste halvtimen, Troen begynte å gro gjennom Millwall-årer. Laget kom lenger opp på banen som en enhet og angrep ned til høyre, Mahlon Romeo kombinerer godt med Jed Wallace. Sistnevnte ble skled gjennom av Lee Gregory, men fant ikke roen til å avslutte før Morison fikk et 79. minutts skudd blokkert av McArdle.

Skjærekant

Det var Morison som vant vinneren etter 85 minutter, unnslippe Nat Knight-Percivals oppmerksomhet til rifle hjem Gregorys flick-on fra nært hold. Selv om spillet ellers var tett utkjempet, erfaringen og tapperheten til Morison og Gregory i farlige områder ga Millwall profitt der Bradford ikke kunne.

Hva det betyr

Millwall har fått en følelse av identitet under klubblegenden Neil Harris, men denne seieren betyr at de også har gjenvunnet sin mesterskapsstatus. En annen klubblegende, Stuart McCall vil være trygg på å ta sin elskede Bradford City til samme nivå. Å gjøre slik, hans side må opprettholde prestasjonsnivåer neste sesong og være litt mer kliniske i den siste tredjedelen.