Cheltenham 0-1 Stevenage Four Things:tannløse Robins

Joe Martin – thecomet.net

Joe Martins frispark sendte Stevenage opp til andreplass i League Two med en 1-0-seier på Cheltenham Town. Her er fire snakkis fra kampen.

Cheltenhams press

Gjennom hele konkurransen, Hjemmelagets energinivå var høyt, noe som gjorde at de kunne bruke press i lange perioder. De kom i gode posisjoner, men kvaliteten på den viktige sluttballen var lav, Harry Pell skjøt utenfor 14 minutter etter et utbrudd på høyre side fra Kevin Dawson. Den livlige Dawsons innsvingende kryss unngikk Danny Wright på 23 minutter i et trekk som innkapslet deres siste tredje kamp. Wright var ofte målet, men han ble dominert av Luke Wilkinson, mens Stevenages organisasjon betydde at Mo Eisa ikke hadde plass til å utnytte farten sin.

Stevenage farligere

Gjestenes angrep var kortere enn motstandernes, men de fant det lettere å få baller inn i sine egne spillere i boksen. Tom Pett og Chris Whelpdale kombinerte godt på høyre side, sistnevntes 32. minutts innlegg traff rett på keeper av Matt Godden. Spissen, som til tider var uimotsagt av Taylor Moore, hadde et par øyeblikksbilder på nært hold som Scott Flinders var lik. Harry Beautyman, som så kreativ ut i staver, slo rett på keeper fra rekkevidde mens Danny Newton hadde urovekkende header i begynnelsen av begge omgangene.

Nøkkeløyeblikk

Wright fikk litt mer ballbesittelse i gode områder midtveis i andre omgang. Han produserte kampens største test for gjestende målvakt Joe Fryer, på lån fra Middlesbrough, som kom godt ned ved sin nærpost etter 62 minutter for å nekte målmannen. Wrights partner den siste halvtimen var Freddie Hinds, en annen villig løper som mangler finesse, som formet seg til å skyte før Pell stjal tordenen hans, skyte bredt på 67 minutter. Godden vant kort tid etter et frispark, som Joe Martin kjølig stakk inn i øverste høyre hjørne, toppet en utmerket prestasjon fra venstrebacken. Stevenages midtstoppere fortsatte å stå fast, midt i Cheltenhams mest kraftfulle bølge av press i sluttfasen.

oppsummert

Robins kjemper hardt nok denne sesongen, noe som tyder på at de er i bedre form enn den glemte klassen på 14/15. Derimot, deres begrensede sluttprodukt betyr at de ikke får presset til å betale seg i den siste tredjedelen. Med en League One-kaliber venstreback, Stevenage har en sunn kombinasjon av sulten, kommende spillere og mer erfarne utøvere av høy stamtavle, som utgjør forskjellen i viktige øyeblikk.