Crewe 2-0 Colchester Seven Things:Dagnall doble

Chris Dagnall

Crewe Alexandra slo Colchester Uniteds sluttspillhåp i League Two med en 2-0 seier, som kom takket være Chris Dagnalls brace – men hva har vi lært av spillet?

Crewes lyse start

David Artells lag startet sterkere og så oppmuntret av 3-0-seieren midtuke på Crawley. Jordan Bowery nettet i Sussex, men prikken over i'en unngikk ham på lørdag, skyter egenrådig fra like utenfor feltet før han bommet på en enkel back-post-sjanse. Med andre ankomst midt i sesongen viser Callum Cooke imidlertid typisk oppfinnelse på midtbanen, skiltene var positive og Chris Dagnall scoret åpningen. Veteranspissens dykkehode berørte George Coopers innsvingende frispark fra høyre i det 26. minutt for å gi Crewe en fortjent ledelse.

Ubalansert Colchester

Colchesters problem i første omgang var ikke så mye mangel på evner, men mangel på tro på det. Høyre kantspiller Tariq Fosu-Henry, som erstattet Sammie Szmodics tidlig, kom nærmest med et improvisert saksespark, men som den venstresidige motparten Brennan Dickenson, han var for ærlig i posisjonsspill. Verken Tom Lapslie eller Sean Murray hadde de defensive egenskapene til å sikkert ta på seg rollen som «ankermann», noe som betyr at angripende spillere ikke stolte på at de bak dem gjorde jobben. Resultatet var isolasjon for den mye utskjelte Chris Porter, som til tider var den eneste spilleren på motsatt halvdel.

Bingham styrte det

Fraværet av en pålitelig midtbanespiller plaget begge lag i deres League One-nedrykkskampanjer, men Crewe har kanskje nettopp funnet en i Billy Bingham. Selv om det ikke akkurat er et kraftsenter, Bingham tørket opp løse baller, screenet de fire bakre og startet angrep med enkelhet. Eks-Dagenham-mannen ble støttet dyktig av midtstopperne George Ray og Ben Nugent, som snuste angrep hensynsløst.

Colchesters press i andre omgang

John McGreals side forbedret seg etter pause. Det var mer intensjon om spillet deres, og fremre menn så villige ut til å gjøre sin tilstedeværelse kjent lenger opp på banen. Rekeil Pike hadde slitt med den fysiske siden i første omgang, men brukte litt styrke på å dumme ballen for Murray, som brøt ned venstresiden for å sette opp Fosu-Henry til å skyte over. Leseakademi-utdannet hadde energi og bevegelse til å komme inn på gode områder, men ikke kvaliteten eller beslutningstakingen som matcher, hans frispark i det 66. minutt rett på Ben Garratt.

Garratt ikke strukket

Mens Colchesters struktur og oppbyggingsspill var bedre etter pause, deres skyting var det ikke. Beste innsats ble slått rett på Garratt, inkludert innbytter Macaulay Bonnes heading og Murrays langskudd, sistnevnte via avbøyning. Søkende venstresidige kryss fra de stadig mer eventyrlystne Dickenson og Matthew Briggs ble forsvart godt av Ray, som ofte skjermet Porter fra ballen ved nærposten.

Crewe klarte stormen

Solid forsvar av sin egen boks så Crewe gjennom periodene med andre omgangspress de møtte. De fikk et andre mål etter et fint pasningstrekk nedover til høyre som involverte Bowery og Cooke, slik at Dagnall kan feie hjem fra nært hold på 84 minutter. Dagnall ble deretter nektet sitt hat-trick etter en redning fra Sam Walker. som også nektet Bowery ved nærposten for å unngå ytterligere skade.

Hva det betyr

Colchester konkurrerte ikke virkelig i første omgang, og da de begynte etter pause, de kunne ikke finne kvaliteten som kreves for å hoppe over Wycombe og Mansfield i sluttspillet. Crewe har ingenting å spille for, men de spilte som om de gjorde det. Jernbanemennene skapte klare sjanser i åpningen og avslutningen av kampen, mellom hvilke de forsvarte straffeboksen sin kraftig, viser samhold hele veien.