Coventry City 1-0 Gillingham Six Things:Sky Blues fortsetter å trives i B9

St Andrews føler seg kanskje ikke som hjemme for Coventry City, men enhver turbulens har absolutt ikke påvirket spillerne; Dominic Hyam scoret spillets eneste mål da Sky Blues sikret en fjerde B9-seier på rad i alle konkurranser, som et usammenhengende Gillingham-lag forblir seierløst. Her er våre seks ting fra spillet.

Usammenhengende Gillingham

Gillinghams hovedproblem i den andre byen var at de ikke spilte med en klar identitet. På papir, trioen til Brandon Hanlan, Regan Charles-Cook og Alex Jakubiak ser ut til å være egnet for høypressende og raske overganger, men Kent-antrekket lukket seg ikke med noen intensitet eller sammenheng – hvis man presset fremover, midtbanetrioen til Stuart O'Keefe, Alfie Jones og Mark Byrne forble statiske. Planen deres var å gå direkte fra dypen – Brandon Hanlan hadde en tendens til å være referansepunktet fra Jack Bonhams målspark. Mens den unge forwarden prøvde sitt beste og sørget for en anstendig vår, på 6'0″ er han ikke en naturlig målmann - det var derfor vanskelig for Gillingham å finne klare ruter til mål.

Sterk himmelblå

Noe av Coventrys fotball i første omgang var driftig; de skapte langt bedre sjanser i den perioden. Den venstresidige kombinasjonen av Brandon Mason og Jordy Hiwula så litt uraffinert ut, på grunn av førstnevntes motvilje mot å overlappe og sistnevntes mangel på bevissthet, men spiss Matt Godden balanserte dette problemet noe med sine uselviske løp inn i venstre kanal, som skapte plass til den livlige Hiwula. Goddens tidlige heading tvang fram en redning fra Jack Bonham etter et innlegg på høyre side fra Wesley Jobello, som selv headet utenfor etter Jordan Shipleys frispark – Godden klarte da ikke å løfte over målvakten etter det tekniske Masons gjennomspill. Det virket uunngåelig at åpneren ville komme og, etter at et hjørne unngikk publikum, ballen ble skutt hjem på bakre stolpe av Dominic Hyam, som fortjente målet sitt etter en gjennomført forestilling, står inn for Kyle McFadzean.

Verter falt dypere

I første omgang, Hyam og midtstopperpartner Michael Rose så mye av ballen, uimotsagt av sine motstandere, Noen ganger faller Zain Westbrooke eller Liam Kelly mellom dem, så plukker den intelligente Shipley opp halvrom mellom linjene for å skape med mer frihet enn tidligere. I andre omgang, den typen fotball var sjeldnere da Gillingham presset på med et høyere engasjement. Mikael Ndjoli – som hadde erstattet Charles-Cook tidlig – gjorde en forskjell for intensiteten i prestasjonene deres og så et fast frispark fra 76. minutt reddet av Marosi.

Mandron kom for sent?

Mens Steve Evans' side kom inn i bedre områder i andre omgang og så mer ut som å være foran, Ndjolis frispark representerte deres eneste meningsfulle innsats på mål:det var ingen klare sjanser. Med to høyrefotre til venstre i Barry Fuller og Alex Jakubiak, samt mangel på bredde til høyre, Gillingham prøvde uten hell å spille seg rundt Coventry, heller enn å trenge gjennom dem. Elliott List var innbytteren i første omgang Evans brukte, men han tilbød ikke noe annet enn det de hadde - om noe, introduksjonen av et nummer 10 betydde en overgang fra 4-3-3 til en 4-2-3-1 som skoet Jakubiak angriper-for-trade nærmere flanken, noe som ikke hjalp. Mikael Mandron er uten tvil den eneste spilleren i denne Gills-troppen som er en luftspesialist – og han ble ikke hentet inn før i det 86. minutt. Hadde Mandron blitt hentet inn ved pause, eller i det minste da List kom på, vi kunne ha sett på en nervøs andre omgang for Sky Blues – i stedet, Robins side så sjelden urolig ut.

Gills trenger en plan

Gillingham å gå lenge denne sesongen er ikke et problem:deres siste opprykk kom under Martin Allen – som ser kampen på samme måte som Evans – i 2012-13. Derimot, det er viktig å ha riktig personell for å legge til rette for deres spillestil – og grunnleggende sett, de trenger den rette målmannen. Det kan være at Evans ikke stoler på Mandron, som ikke dro opp trær i League Two, å spille store perioder med kamper i divisjonen over – men han er den eneste spilleren som kan få systemet til å fungere. Alternativt Evans kan finjustere oppsettet og legge større vekt på å presse høyt fra første stund for å få Hanlan og Jakubiak i de stillingene de ønsker å være i. Uansett, planen må være sammenhengende – og direkte i tråd med tilgjengelig personell.