Leicester 2-0 Liverpool Five Things:Fortune favoriserer Foxes

Shinji Okazaki – mirror.co.uk

Leicester gikk inn i fjerde runde av EFL Cup med en 2-0 seier over Liverpool, takket være en forbedret ytelse i andre omgang og mål fra nøkkelinnbytter Shinji Okazaki og Islam Slimani. Her er fem samtalepunkter fra spillet.

Shakespeares overraskende utvalg

Craig Shakespeare valgte store spissene Leonardo Ulloa og Islam Slimani, i håp om å avsløre Liverpools dødballsvakheter. Derimot, i å tilpasse seg opposisjonen, han kompromitterte mye av det Leicester er naturlig gode på. Verken Slimani eller Ulloa er i stand til å løpe inn bak eller presse ballen, betyr at støtte var nødvendig både i og utenfor besittelse. Med bare fire mann på midtbanen, hver gang de prøvde å presse opp banen, de la plass igjen. Georginio Wijnaldums løp i det 16. minutt førte til en Liverpool-sjanse for den livlige Alex Oxlade-Chamberlain, som skjøt over fra like utenfor boksen.

Liverpools imponerende venstreside

Philipe Coutinhos tilstedeværelse trakk Daniel Amartey og Marc Albrighton inn for å nekte ham plass, noe som betyr at Andrew Robertson hadde mye terreng for seg selv på venstre flanke. Eks-Hull-backens kryss førte til Liverpools bedre sjanser, Oxlade-Chamberlain ser skuddet hans fra nært hold blokkert av Ben Chilwell, før Dominic Solanke ikke kunne få kontakten han håpet på. Til tross for den gode bevegelsen til de røde fronttrioen – og Robertsons løp – unngikk sluttproduktet dem.

Leicesters velsignelse i forkledning

Kort tid etter intervallet, Ulloa fikk en skade og ble deretter erstattet av Shinji Okazaki. Den japanske forwarden ga de slitsomme egenskapene Leicester ikke hadde hatt fra Ulloa, vinne ballen i løpet av sekunder etter at han kom på. Han okkuperte også en dypere rolle, noe som betyr at revene hadde et system som ligner mer på 4-4-1-1, så sentrale midtbanespillere Vincente Iborra og Wilfred Ndidi hadde mindre terreng å dekke. Laget stoppet gjestene sine fra å spille bakfra like enkelt som de hadde i første omgang og fikk derfor fotfeste.

Slimani forbedret seg

Den fysiske tilstedeværelsen til Slimani, nå vant til sine styrker og Wes Morgan, opp for en dødball, kom i forgrunnen. Sistnevnte slo ballen ned for Okazaki å avslutte lavt nede i venstre hjørne etter 65 minutter. Slimani så også langt mer komfortabel ut etter byttet, og algerieren scoret det andre målet 12 minutter etter det første, krøller seg inn i øvre venstre hjørne. Demarai Gray, som også forbedret seg etter pause, kunne ha grepet en sen tredjedel etter en cross-field ball fra Albrighton, men curlinginnsatsen hans ble vippet bort av Danny Ward.

oppsummert

Liverpools nederlag betyr at de kan legge mer energi i Premier League- og Champions League-kampanjene sine. Med titler i begge konkurransene er det imidlertid usannsynlig, Å krasje ut av EFL Cup kan forlenge ventetiden på et trofé under Jurgen Klopps regjeringstid. Dette var en viktig seier for Leicester, hvis eiere har øremerket denne konkurransen som en potensiell rute inn i Europa. Seieren deres skyldtes nesten utelukkende Liverpools bortkastede førsteomgang og den uplanlagte introduksjonen av Okazaki, noe som tyder på at formuen favoriserte dem.