Birmingham 1-3 Leeds Seven Things:besøkende klinisk

Leeds feirer Woods andre – mirror.co.uk

En Chris Wood-bøyle hjalp Leeds til en tilfeldig 3-1-seier i Birmingham – men hva er de viktigste diskusjonspunktene?

Birmingham startet lyst

Gianfranco Zolas side hadde tatt selvtilliten fra forrige ukes seier på Wolves. Pablo Hernandez’ frakobling fra Leeds’ doble pivot av Liam Bridcutt og Eunan O’Kane betydde at de ikke dekket nok terreng, lar Blues spille noe fint, ett-trykks fotball. Den iherdige Craig Gardner så skuddet sitt rettet mot siden av den flittige David Davis, som uten hell krevde en straffe i det 11. minutt etter en tur.

Green hindret Adams

Robert Green som gjorde et skudd på åpningsdagen og møtte kritikk i flere uker, ser en annen mann ut enn Robert Green som nå så ofte er Leeds’ redningsmann. Che Adams fikk juling av Pontus Jansson i de første 20 minuttene, og da han festet seg til Gardners flick, den enestående grønne nektet spissen en-mot-en på 13 minutter.

Wood var klinisk

Redningen fra Green viste seg å være avgjørende ett minutt senere. Den stille effektive Luke Ayling spilte en håpefull fremoverball som så Ryan Shotton skli og Chris Wood kaste seg, spissen lobbar suverent Tomasz Kuszczak. Tre forblir alltid våkent og skarpt i farlige områder, selv når han ikke er for mye involvert. Det er rettferdig å si at hvis newzealendingen fortsatt var på St Andrews – hjemmet hans for 11/12-kampanjen – ville Blues konvertere flere av sjansene de skaper.

Utsett en trussel

Tesche traff stanga fra rekkevidde på slutten av første omgang og i starten av andre, han plukket ut noen gode pasninger for høyre vingback Emilio Nsue. Den tidligere Boro-mannen skapte problemer for Leeds venstreorienterte Gaetano Berardi og Souleymane Doukara, sette inn noen farlige kryss. En av dem så headingen til Adams blokkert på streken av den keiserlige Kyle Bartley, før spissen snudde ballen fra kloss hold og så fremtvang en ny redning fra Green, alt innen 90 sekunder.

Phillips endret spillet

O'Kane så ut av tempoet, men hans erstatter i det 58. minutt, Kalvin Phillips, snudde strømmen. Innbytterens spilletid falt sammen med Blues' utligning, Gardner slo et fast venstrebenskjør ned i hjørnet etter 63 minutter. Vertene bygde imidlertid ikke på det da Phillips brukte sin energi og kvalitet i besittelse for å hjelpe Leeds med å komme lenger opp på banen. Han ville fortsette å ha en hånd i begge de to siste målene.

Cogley er ikke en midtstopper

Med tre på lur, Blues-backlinjen visste av erfaring at de ikke hadde råd til flere «slip-ups». Akk, Josh Dacres-Cogley mistet fotfestet etter Phillips' permittering og Wood utnyttet en rovfin første gang. Cogley er en offensiv bakspiller, og selv om han så rolig ut på ballen, han manglet standardegenskapene som kreves av en midtstopper, selv i et tremannsforsvar. 20-åringen støttet Alfonso Pedraza, nok en innbytter som imponerte for gjestene, slik at spanjolen kan stikke ballen inn i det lengste hjørnet. Faktumet at Leeds knapt angrep den første timen, men endte kampen med tre mål, sier mye om måten Birmingham forsvarte seg på.

En kjent historie

Den kampen innkapslet formuen til begge lag. Birmingham treffer veldig ofte treverket og skaper mange sjanser, men sliter med å ta dem, deretter betale for feil i den andre enden. Derimot Leeds har en tendens til å tåle utfordrende første omganger, ta deretter kontroll når en ledelse i andre omgang er oppnådd. De kunne opprettholde en forfremmelsesutfordring med den formelen, så lenge Green and Wood fortsetter å produsere de matchvinnende øyeblikkene.