Blackpool 2-1 Exeter Seven Things:Clinical Pool

Taylor og Aldred løfter trofeet – bbc.co.uk

Blackpool er tilbake i League One etter en 2-1 sluttspillfinale seier over Exeter, med Mark Cullen og Brad Potts som kombinerte for begge målene. Hva har vi lært av spillet?

Blackpools sterke start

Blackpool startet sterkt med Kyle Vassell som stengte raskt fra fronten. En overdådig 60-yard ball fra Jack Payne fant Cullen, som holdt ballen oppe for at livlige Potts kunne stikke inn i lengste hjørne. Målet hans i det tredje minuttet var det tidligste i en sluttspillfinale på fjerde nivå siden Chris Tate nettet mot Pool for Leyton Orient i 2001.

Exeters midtbanekontroll

Blackpools effektive press de første 10 minuttene ble ikke opprettholdt resten av omgangen. Midtbanespillere sammen med vingbackene, Kelvin Mellor og Colin Daniel, falt for langt tilbake og det var ikke nok press på ballen, spesielt i den defensive tredje. Exeter-midtbanespillere som Jake Taylor og Ryan Harley fikk mer tid på ballen, viser ro til å plukke frem pasninger. Ollie Watkins forårsaket problemer med sine løp i sentrale områder og på 11 minutter, han snudde for å tvinge fram en god lavredning fra Sam Slocombe.

Woodman og Wheelers arbeid

Det skuddet fra Watkins, som de fleste av Exeters andre åpninger, kom fra luften til David Wheeler. Vi så mange kvaliteter, høye kryssfeltballer til den fjærende høyre fremover, ofte fra venstreback Craig Woodman og Clark Robertson slet i de resulterende luftduellene. Det passet at Woodman og Wheeler kombinerte igjen for utligningen etter 40 minutter, førstnevnte løp gjennom ballen og sendte sistnevnte på mål, og han slapp en delikat lobb over Slocombe. Exeter hadde dominert store deler av første omgang og fortjente sin utjevning.

Bowyers lagprat på pause

Gary Bowyer hadde ikke fått alt til å gå sin vei i første omgang. Han ble tvunget til å endre form da Tom Aldred gikk av skadet etter en halvtime og Payne også måtte løpe av en støt. Han kunne se at siden hans trengte å komme seg lenger opp og det ble fornyet intensjon fra spillerne hans etter pausen, Vassell og innbytteren Bright Osayi-Samuel nærmer seg.

Klinisk Cullen og Potts

Akkurat som Woodman og Wheeler hadde vært nøkkelen til Exeters bedre øyeblikk, Cullen og Potts var hovedmennene for Blackpool, kombinere for begge målene. Vassell trakk Jordan Moore-Taylor ut av posisjon og knipset ballen videre for at Potts skulle bryte seg inn i et farlig område, kvadrat for Cullen å trykke hjem. De to var ikke alltid involvert i spillet, men når de var involvert, de var ødeleggende effektive.

Exeters mangel på at det haster

Grekernes tålmodige oppbygging fungerte i første omgang, men med 26 minutter til å redde en sjanse til opprykk, de måtte være mer direkte. Kort pasninger fra slike som Lloyd James spilte i hendene på Neil Danns, som kjempet utmerket i andre omgang og Ian Black, som gjorde det samme etter å ha erstattet Payne. Blackpool styrte spillet bra og brukte tempoet til Osayi-Samuel for å gi forsvaret deres restitusjonstid.