Scunthorpe v Fleetwood:Iron's fall i form

Dempsey setter et skifte i – gettyimages.com

Skru tilbake klokken til midten av november, da Fleetwood Town tapte 2-1 på Port Vale. Det virket som om alle på kampen sa at Cod Army var desperat uheldig, likevel slapp de inn to mål i løpet av de siste 15 minuttene for å falle inn i bunnen. De var 15 poeng bak lederne Scunthorpe, som vant den fjerde av en seiersrekke på fem kamper på Coventry den dagen.

Etter det nederlaget i Burslem for Fleetwood har det vært en bemerkelsesverdig ubeseiret serie på 17 kamper som teller. Ikke bare har de sluppet inn ni mål på den tiden, de de scorer fanger ofte oppmerksomheten. Vi har sett fint, frittflytende lagbevegelser avsluttet med et stykke kvalitet som passer til enhver scene. David Ball har vært utmerket, Devante Cole er i fin form mens Kyle Dempsey gjør det mindre glamorøse arbeidet på midtbanen, gir en kampfordel.

Scunthorpe-manager Graham Alexander, som ble kontroversielt avskjediget av Fleetwood forrige sesong, kunne ikke ha valgt et dårligere tidspunkt for Iron å møte sin gamle klubb. Lincolnshire-antrekket har gjennomgått en sørgelig februar som har sett dem gå seks kamper uten seier og bare score fire mål.

I motsetning til Fleetwood, disse målene har ikke involvert for mye kvalitet:det var et selvmål som kom etter en klønete tilbakelevering, et frispark keeperen burde ha gjort det bedre med... Noen mål involverer naturligvis flaks, men det inspirerer mer selvtillit når et lag spiller den typen fotball Fleetwood skal score dem.

Roslers menn har angripende vingbacker i Conor McLaughlin og Amari'i Bell som gir bredde, en vare som mangler på denne Scunthorpe-siden. Josh Morris og Duane Holmes holder seg ofte i midten, som overbelaster området angriperne Paddy Madden og Craig Davies trenger plass i.

Scunthorpe er over Fleetwood på målforskjell, men det er vanskelig å unnslippe følelsen av at de to lagene er på forskjellige baner.

Fotballlabens dom: 1-2
Spilltips: Fleetwood draw no bet på 6/5