Leser 2-2 Cardiff Seven Things:Tomlin, super-ubåten

Tomlin skyter i leveleren – bbc.co.uk

Innbytter Lee Tomlins utligning i det 90. minutt fullførte et 11-minutters comeback fra opprykksjagende Cardiff City, som kjempet tappert tilbake i Berkshire for å sikre et poeng i uavgjort 2-2 med Reading midt på tabellen. Her er syv ting fra spillet.

Cardiffs lyse start

Bluebirds hadde et solid grep på den midterste tredjedelen i de tidlige stadiene med Joe Ralls som vant en rekke dueller og laget truet nede på høyresiden. Junior Hoilett prøvde å mate Omar Bogle, men 24-åringen klarte ikke å komme til ballen foran Vito Mannone, som også nektet Nathaniel Mendez-Laing, etter at kantspilleren kom inn bak Leandro Bacuna.

Lesingens tilpasningsevne

Problemer oppsto for Cardiff da Bogle og Hoilett prøvde å presse midtstopperne Paul McShane og Liam Moore uten sammenhengende støtte, fordi Reading fant plass til å spille gjennom pressen. Deres raske fotball tillot dem å bringe Yann Kermorgant inn i spillet og isolere Bruno Manga en-mot-en mot Modou Barrow, som skapte problemer nede til venstre. Sistnevntes kombinasjonsspill med overlappende venstreback Chris Gunter førte til en corner som skapte åpningsmålet.

Dødbrikkeproblemer

Neil Warnock og trenerteamet hans har tatt noen gode avgjørelser siden de kom til Cardiff, men avgjørelsen om å utplassere spiss Bogle som førstemann som forsvarte en corner var ikke en av dem. Spissen feilvurderte ballflukten og med Callum Paterson i en vanskelig posisjon bak Kermorgant, ballen skummet bakhodet på den på vei inn. Kort tid før pause, Cardiff måtte forsvare enda et hjørnespark, og da Loic Damour snudde ryggen til Barrows faste tilbakeslag, ballen fant den veien forbi Neil Etheridge via en vanskelig avbøyning.

Leser i defensiven

Reading spilte ikke så mye gjennom pressen i andre omgang som de hadde gjort i første, delvis fordi de besøkende stengte ned på en mer enhetlig måte. Da Aluko og andre ikke var i stand til å drepe kampen i pausen, Cardiff hadde fortsatt en sjanse utenfor, og den livlige Mendez-Laing prøvde å få til en reaksjon. De ble først sviktet av dårlig sluttprodukt, med Hoilett som kom nærmest med en heading som spratt i bakken og over stanga etter at Mannone mistet peilingen. Reading forsvarte også straffefeltet sitt godt i 34 minutter, med Joey Van Den Berg som dropper inn mellom McShane og Moore for å nekte plass for Bogle.

Tomlins innvirkning

I de siste 11 minuttene, Bogle ble tatt av sammen med Paterson av assistent Kevin Blackwell etter at Neil Warnock hadde mottatt marsjordrene hans, til stor moro for de hjemmetroende. De var imidlertid mindre underholdt da Patersons erstatter, Lee Tomlin, spilte en stor rolle i bortelagets sene gjenoppblomstring. Han tilbød mer tillit til besittelse, tvinge fram en redning fra Mannone utenfor feltet i løpet av sekunder etter at han kom inn i kampen. Etter at venstreback Joe Bennett dro Cardiff tilbake i konkurransen med et fast førstegangsslag etter 81 minutter, det walisiske antrekket presset på med flipperspill, før de fikk utligningen i overtid. Sol Bamba headet et hjørnespark på tverrliggeren og Tomlin kjørte hjem for å glede Warnock og sende bortefansen i begeistring.

Cardiff har en plan B

Før de to siste kampene, det ene spørsmålet som kunne blitt stilt til Cardiff, som liker å gå mot angrep med mektige spillere, var om de hadde en sekundær plan for å bryte ned lag når den innledende strategien ikke er levedyktig. Tomlins transformerende effekt på 3-1-seieren over Norwich og uavgjort 2-2 i kveld antyder at han kan være typen gåtefull, kreative spillere de trenger for å låse opp dype bakvakter. Hvis Warnocks menn skal komme på topp to, 28-åringen kan ha en nøkkelrolle å spille.

Blandet kveld for de kongelige

Dette var en sur avslutning på en oppmuntrende kveld for Berkshire-siden, som spilte utmerket fotball i første omgang, som antydet at Jaap Stam er villig til å marginalt kompromittere besittelsesprinsippene sine for å innlemme sine raske brede menn. I andre omgang, han kom kanskje for mye på akkord med prinsippene sine og hans side begynte å lete etter en hvilken som helst pasning fremover, heller enn den rette. Det er positive ting å trekke, men den sene kapitulasjonen betyr at Reading er ti poeng unna sluttspillplassene – de har nå litt å ta igjen.