Burnley 1-0 Newcastle Seven Things:Compact Clarets

Hendrick feirer vinneren – bbc.co.uk

I et møte høyt på defensiv flid, men lavt på å angripe chutzpah, Burnley slo Newcastle United 1-0 mandag kveld takket være Jeff Hendricks mål i andre omgang. Her er syv ting fra spillet.

Burnley presser tidlig

Clarets presset tidlig høyt opp på banen og overfylte Newcastle raskt, stoppe dem utvikle noe momentum. Jack Cork og Steven Defour kontrollerte de sentrale områdene, Ashley Barnes stresset og irriterte seg da Hendrick hadde et par sikter på mål i løpet av de første fem minuttene. Iren skjøt bredt fra en stram vinkel i løpet av sekunder etter avspark, før han headet utenfor målet etter Robbie Bradys høyre hjørne.

Shelveys magi av kontroll

Det var en kort periode da Burnleys forsøk på å presse inn en klassisk 4-4-2, med Hendrick opp ved siden av Barnes, satte midtbanen under press. Jonjo Shelveys kvalitetsbruk av ballen tillot Newcastle å spille gjennom hullene og komme til kanten av den siste tredjedelen, hvor midtbanespilleren skjøt rett på Pope på 17 minutter etter Christian Atsus lay-off.

Kompakte Clarets

Burnley falt deretter inn i et dypere oppsett som nektet plass på deres egen halvdel, men gjorde det vanskelig for dem å få menn i boksen. Stephen Wards kryss fra venstre ble derfor ofte ubelønnet, selv om den blandede kvaliteten på leveransene hans og Rob Elliotts håndtering også var faktorer. For å gi plass til venstrebacken, Brady drev for lett inn der han fant det vanskeligere å bruke venstrefoten effektivt, selv om ex-Hull-mannen nesten tok Elliott på 28 minutter med en stram vinkel.

Post-intervall blinker

De tidlige stadiene av andre omgang antydet en mer åpen konkurranse med Joselu og Ayoze Perez, anonym før pause, kombinere for første gang. Etter Javier Manquillos kast, førstnevnte berørte ballen jevnt til sistnevnte, hvis curling høyrebeint innsats ble godt tippet bort av Nick Pope. Syv minutter etter omstart, Bradys diagonale frispark fra dyp fant deretter James Tarkowski, hvis hodestøt var rett på Elliott.

Tapt i overgangen

Mens begge lag var godt organisert, det var øyeblikk da begge kunne ha funnet hull foran motstanderens forsvar, men manglet tempo til å åpne ting etter turnover of possession. Den eneste raske spilleren for Toon var Atsu, som ikke utnyttet sine livlige øyeblikk med et overbevisende sluttprodukt, mens bare Johann Berg Gudmundsson tilbød et sporadisk utløp for Clarets.

Vinneren

Det var faktisk islendingen som satt opp vinneren for Burnley. Florian Lejeune, som tidligere hadde dominert Barnes, mistet posisjonen sin og Jamaal Lascelles, ellers like imponerende, rykket ut for å legge ned Gudmundsson. Han tok plassen for Hendrick, som stakk ballen inn i taket til tross for de siste forsøkene på redning fra DeAndre Yedlin. Det beviste vinneren, etter at innbytter Isaac Haydens skadetidskjøring ble skjøvet vekk av Pope.

oppsummert

Eks-York-keeperen har nå holdt nullen for fem på ni kamper i alle konkurranser for Sean Dyches side, som nok en gang viste imponerende organisering for å gå så høyt som sjuende. Newcastle derimot, kunne ha gått opp til sjetteplass med en seier og angret kanskje på måten de presterte. Rafa Benitez var opptatt av at hans side ikke skulle undervurdere sine motstandere, men hans stive taktiske oppsett førte dem kanskje for langt i den andre retningen, med at spillerne ikke nyter friheten til å uttrykke seg lenger opp på banen. En tapt mulighet for Magpies – men en flott kveld for Burnley.