Bury 0-1 Sunderland Seven Things:a game of grit

Honeyman vinner vinneren – bbc.co.uk

George Honeyman scoret sitt første mål for Sunderland, hjelpe Black Cats gjennom til andre runde av EFL Cup med en 1-0 seier på Bury – men hva er de syv samtalepunktene fra kampen?

Bruker venstre

Vi så en ende-til-ende-åpning av konkurransen med begge lag som angrep nede til venstre. Greg Leigh viste intensjon om å presse frem for Bury og kombinere med Harry Bunn da Tsun Dai skjøt over. Kanskje mer truende, Sunderland konstruerte angrep ved å finne hull bak Burys vingbacker, ofte Craig Jones. Brendan Galloway og Wahbi Khazri kombinerte begge godt til tider med Aiden McGeady, sistnevnte fremtvang en fin stopp fra Joe Murphy.

Overbelastet midtbane

Etter en livlig start, kampen ble fastlåst på midtbanen. Lewis Grabban, vant til å spille som en andre spiss, falt dypt mens Nicky Ajose så litt sløv ut av besittelse, ingen av frontfigurene gjorde nok for å okkupere midtstopperne de møtte. Sunderland hadde mye ballbesittelse, Darron Gibson sprøyting passerer fint, men verken han eller Didier Ndong gjorde tredjemannsløp inn i avanserte områder. Dette gjorde det vanskelig for Black Cats å løsne Burys solide bakre treer

Burys imponerende midtstoppere

Da Sunderland prøvde den direkte tilnærmingen, Adam Thompson, Tom Aldred og Alex Whitmore hadde vanligvis svaret i første omgang, selv om de ikke beholdt besittelsen spesielt godt. De ble mer undersøkt etter pause, men da gjestene kom lenger opp på banen, presser med mer intensitet.

Sunderlands andre omgang presser

George Honeyman, utrettelig hele kvelden, tvang Aldred til en feil, men Khazri skled en-mot-en. Honeyman fikk litt mer lisens til å streife rundt etter pause og var nøkkelen til lagets bedre trekk, så kanskje det passet at han fikk målet deres. Etter at Black Cats igjen stjal ballen i et avansert område, et ryddig trekk så Honeyman svirpe ballen over målvakten fra kloss hold.

Dawsons innflytelse

For målet, Burys midtbane viste en viss grad av naivitet. Callum Reilly beveget seg mot ballen, men uten sin vanlige aggresjon mens Tsun Dai, i en ellers positiv kveld, gjorde seg skyldig i balltitting. Innbytter i første omgang Andrew Tutte er heller ikke den mest stridbare spilleren, så det er tvilsomt om denne konsentrasjonssvikten ville ha skjedd, var det ikke for Stephen Dawsons skade i det 12. minutt.

Bury trenger en målmann

Shakers presset tall fremover etter å ha falt bak, men ballene deres i boksen ble slukt av John O'Shea på grunn av fraværet av en naturlig målmann. Jermaine Beckford sørget for en rimelig tilstedeværelse, men er mer vant til å stjele mål og hans planlagte partner, James Vaughan, var på det andre laget i andre omgang. Vaughan hadde et par innsatser mot sine gamle arbeidsgivere mens andre innbytter Joel Asoro og Ndong hadde sjanser i pausen, men ett mål var nok.

oppsummert

Begge lag vil ta mer oppmuntring fra det de gjorde uten ballen enn det de produserte med den. For lange perioder, Bury stilnet et lag med rester av stamtavlen på toppnivå, men tilbød lite trøkk fremover, bar det odde utbruddet fra Bunn. Sunderland ser ennå ikke ut til å være i stand til å dominere kamper på deres nivå, men de har minst 11 spillere som kjemper for saken. Etter grusomhetene fra forrige sesong, som må betraktes som fremgang.