Walsall 1-1 Shrewsbury Seven Things:forsvar på topp

Paynes pennenivåer for Salop – bbc.co.uk

I en tøff ettermiddag med godt lagforsvar, Walsall holdt ligaledere Shrewsbury Town uavgjort 1-1, da Stefan Paynes straffespark i første omgang kansellerte Daniel Agyeis åpning. Her er syv snakkepoeng fra kampen.

Agyeis mage

Walsall var tidlig den mer fremtredende siden, prøver ofte tidlige baller nedover venstre kanal for Daniel Agyei å jage og tvinge høyreback James Bolton tilbake. Det var slik de scoret åpningsmålet, da spissen utløste en dyp innsats fra 20 yards, som lurte Craig McGillivray på 14 minutter.

Oztumer begrenset

Den viktigste kritikken av Walsall vil være at mens de fikk Shrewsbury skrevet tilbake til deres defensive tredje, de alliert ikke atletikken til frontmennene sine med mye håndverk med ballen eller bevegelse utenfor den. Erhun Oztumer er vanligvis i stand til litt magi, men han slet med å takle den fysiske siden av spillet, Vingebackene Nicky Devlin og Luke Leahy holdt seg tilbake og midtbanespiller Kieron Morris spilte en forsiktig rolle.

Stefan og Shrewsburys trolldom

Det er typisk for Shrewsburys sesong at de scoret fra sitt første meningsfulle angrep. Paynes heading på nært hold ble angivelig håndtert av Jon Guthrie, og mens dommeren nektet å avvise midtstopperen, motstanderen hans satte den resulterende straffen i det 20. minutt. Shrewsbury vokste en kort stund i selvtillit og Payne rundet målvakten etter 34 minutter, men den utmerkede Kory Roberts reddet dagen ved å renske av banen. Walsall ble igjen reddet ut et minutt senere av offsideflagget, som utelukket Paynes faste volley.

Solid salop

Som om de hadde startet det, Walsall avsluttet første omgang med en periode med press, men ble igjen holdt i sjakk av den solide Salop. Bred frem Louis Dodds, stille i angripende forstand, symboliserte disiplinen deres ved å produsere en fin blokk i boksen for å stoppe Joe Edwards fra å drive ballen på mål. Mangelen på omsorg i besittelse fra begge lag – og en motvilje mot å gripe den midterste tredjedelen med to hender – skapte en andre omgang der bare midtstopperne virkelig skilte seg ut.

Andre omgang sjanser

Perverst, det var nesten en ære til Shrewsbury at gitt hvor dempet de hadde sett ut i til sammen 87 minutter, Payne hadde fortsatt tre klare sjanser i hele 90. Hans tredje kom i andre omgang da Alex Rodman krysset til bakre stolpe, men den mektige angriperen fluffet linjene sine, rødmen hans spart av offsideflagget. Walsalls beste åpning etter pause kom da Morris krysset for innbytter Tyler Roberts, som prøvde å heade ballen tilbake over mål, men McGillivray, mot sin gamle klubb, var lik innsatsen.