Manchester United 3-2 Southampton:Seven Things

United løfter cupen – dailystar.co.uk

En Zlatan Ibrahimovic-bøyle hjalp Manchester United med å løfte EFL-cuppen med en tilfeldig 3-2-seier over Southampton – men hva har vi lært av finalen?

Southampton truet nedover venstresiden

Når Ryan Bertrands kryss forårsaket et øyeblikk av ubesluttsomhet i Uniteds backlinje i åpningsbørsene, det så ut til at det ville være Southamptons viktigste styrke. Venstrebacken spilte utmerket i første omgang, hjulpet av Juan Matas motvilje mot å spore tilbake og Antonio Valencias tvilsomme posisjonering. Bertrand byttet ballen til bakspilleren Cedric Soares på ti minutter og Manolas Gabbiadini banket hjem, bare for at målet skal utelukkes.

United-målene kom fra de røde

Oriol Romeu har vært enestående denne sesongen, men på lørdag var han delvis ansvarlig for to av Uniteds mål i en første omgang dominerte Southampton. Han fikk gult kort for en fouling på Ander Herrera før Zlatan Ibrahimovic krøllet inn det resulterende frisparket, som Fraser Forster kan ha fått en hånd med også. Etter et sjeldent pasningstrekk fra de røde djevlene, Romeu klarte da ikke å spore Jesse Lingard som stakk hjem etter Marcos Rojos oppsigelse. Kampen kunne vært over for Southampton hvis dommeren hadde ansett at Jack Stephens' studsede utfordring på Anthony Martial var verdig et rødt kort, men den unge midtstopperen slapp unna med en forsiktighet.

Ward-Prowses smarte bevegelse

James Ward-Prowse satte noen kvalitetskryss mens Nathan Redmond så en eller to innsatser avledet bak og begge gjorde smarte innoverløp fra store områder. Dusan Tadic orkestrerte angrep og David De Gea krevde føttene hans for å redde på ukonvensjonelt vis etter 32 minutter. Den nevnte trioen fikk mye plass, delvis på grunn av en kobling mellom Uniteds forsvar og midtbane, den doble pivoten til Herrera og Paul Pogba som mangler defensiv flid.

Rovdyr Gabbiadini

Ward-Prowse utnyttet Uniteds svakheter før pause, squaring for Gabbiadini å stikke ballen mellom De Geas beina ved den nærmeste stolpen. Ikke ulik Kevin Phillips, italieneren hadde en tilsynelatende "lukt" for nærliggende muligheter som var tydelig i begge målene hans. The Saints startet andre omgang utmerket, og da ballen kom til Gabbiadini etter 49 minutter, han snudde seg og fyrte ballen tilbake i motsatt retning ned i hjørnet i en bevegelse. Etter streiken hans, det virket som om momentum ville favorisere Southampton.

United fikk sakte kontroll

I stedet, Jose Mourinhos side tok brodden av kampen med lengre perioder av ballbesittelse, hjulpet av roen til pauseinnbytter Michael Carrick. Antonio Valencia måtte gjøre en viktig klarering på bakre stolpe, Den resulterende corneren så Romeu treffe tverrliggeren med en heading. Ellers, United hadde mer kontroll ettersom Pogba vokste i innflytelse mens Jesse Lingard hadde en travel periode før hans utgang i det 77. minutt. Martial gikk på et truende løp for å sette opp akademikandidaten, som ble nektet av en fast utfordring av Maya Yoshida, før han senere skyter over fra kloss hold.

Zlatan helten

Tidens helt skulle være Ibrahimovic, som headet ut Stephens innsats før han scoret vinneren, på vei inn i Herreras perfekt vektede kryss. Svenskens mål betydde hjertesorg for Southampton, som i det minste fortjente å tvinge frem ekstraomganger. Claude Puel fikk ikke løftet sitt første trofé som Saints-sjef, men han kan ta oppmuntring fra en energisk, dynamisk ytelse som ytterligere forenet klubben med fansen.

Nok en kopp til Jose

Mourinho har nå løftet trofeet i fire av sine siste seks sesonger i England, selv om hans dempede oppførsel etter kampen antydet en viss misnøye med prestasjonen. I portugiserens to første stints i Chelsea, seier i denne konkurransen gikk foran en ligatittel – Manchester United håper det er et lignende springbrett til større ting.