Barnsley 1-3 Fulham Six Things:tilfeldige hvite

Ryan Sessegnon – bbc.co.uk

Sjelden kan det å få et dytt i bakhodet betraktes som den perfekte løsningen på et problem, men det var tilfellet for Stefan Johansen og Fulham lørdag ettermiddag. De var i alvorlig fare for et første ligatap siden midten av desember etter at de kom bakpå ved Oakwell gjennom Liam Lindseys mål, men etter Dimitri Cavares dårlig dømte angrep på Stefan Johansen, tidevannet snudde til en 3-1 seier. Her er seks ting fra spillet.

Barnsleys lyse første omgang

Kampen ble innledet av en emosjonell hyllest til tidligere Barnsley-eier Patrick Cryne, som dessverre hadde gått bort den uken. Tilpasning, følelsen av samhold han hadde fostret sviktet ikke fansen, heller ikke spillerne, som produserte en høyoktanskjerm i første halvdel. Så snart Fulham kom forbi halvveislinjen, de ble møtt av et kavaleri av røde skjorter. Hver åpning Barnsley skapte, inkludert en tidlig langranger fra Stevie Mallan som stakk i håndflatene til Marcus Bettinelli, kom innen noen få sekunder etter omsetningen av besittelse.

Statiske hvite

Bortelaget spilte Barnsley i hendene ved å gi bort ballen så billig, ikke hjulpet av manglende bevegelse fra frontfigur Rui Fonte og andre bak ham. De falt bak da Tomas Kalas klønete dirigerte Mallans dype hjørne til den andre stolpen, og selv om Bettinelli holdt lagkameraten unna, Matty Pearsons hindring stoppet ham fra å holde Lindsays oppfølging unna.

Spillskifterne

Tykes hadde litt flaks at målet deres ikke ble utelukket og kampen gikk bra:til kl. det var, det første minuttet av skadetid. Cavare bestemte seg for å dytte Johansen i bakhodet da ballen var ute av spill og dumheten hans gjorde at Barnsley skulle forsvare sin slanke ledelse med 10 mann. Den fordelen varte bare tre minutter ut i andre periode, da Ryan Fredericks avsluttet et rasende løp gjennom en mengde spillere ved å treffe stolpen, etterlater navnebror Sessegnon for å sluke returen.

Barnsleys modige motstand

Ungguttens utjevning antydet umiddelbar dominans fra Fulham, men i stedet kjempet Barnsley tappert videre. Midtbanespilleren Gary Gardner dekket hvert gresstrå for å beskytte midtstopperne Lindsay og Matty Pearson, som klarerte hver ball som kom i en hardhendt defensiv oppvisning. For en halvtimes periode, Fulhams beste innsats var en spekulativ innsats fra Neeskens Kebano, som krøllet over etter en smart bakhæl fra andre innbytter Matt Targett.

Mat Federicks, Fulham!

Fulham brukte Targett og Kebano på venstresiden oftest i den andre omgangen, Likevel var det nedspill til høyre gjennom Ryan Fredericks som viste seg å være den mest produktive. Den atletiske bakspilleren målrettet avanserte områder så snart han mottok ballen og etter å ha vært med på å skape det første målet, han var også nøkkelen til den andre. Fredericks gikk over til bakre stolpe og etter at keeper Adam Davies ikke klarte å holde på headingen til Kebano, den resulterende nærkampen på mållinjen fra luften så Kevin McDonald rusle hjem.

Tøffe tider for Tykes

Sessegnon la til en tredjedel i det 95. minutt for å forsterke elendigheten for Barnsley. De ni mennene på deres side som ikke trodde dette var WWE eller en omgang varm potet, fortjente minst et poeng for sin modige innsats i motgang. I stedet, nederlag gjør dem sårbare, med fire nedrykksrivaler i aksjon tirsdag. Ettersom klubben står overfor en dypt følelsesladet tid utenfor banen, de har mye å beskytte på den.

Fulham fullfører snuoperasjonen

Etter at Cottagers begynte november med et 2-0-tap mot Wolves for å falle på 17. få ville ha trodd at de skulle ende januar så høyt som sjette, men det er et tegn på hvor raskt ting kan endre seg i fotball. De har scoret 31 mål i løpet av den tidsrammen – ni flere enn noen annen side – og Sessegnon fortsetter å nyte en mer avansert rolle. Fulham fortjener ære for formen sin totalt sett, men det er vanskelig å unnslippe følelsen av at deres prestasjoner på Oakwell har gitt rom for forbedring.