Everton 3-1 Swansea Seven Things:Sigurdsson senker Swans

Rooney feirer den tredje – skysports.com

Gylfi Sigurdssons vinner i det 64. minutt mot sin tidligere klubb viste det avgjørende øyeblikket da Everton beseiret nedrykksstridende Swansea City 3-1 på Goodison Park. Her er syv ting fra spillet.

Disiplinerte brede menn

Det var en tøff første omgang der begge lag så godt strukturerte ut uten ball. Mennene fra Swansea, Luciano Narsingh og Nathan Dyer, var begge glade for å slippe inn i sin defensive tredjedel for å stoppe Cuco Martina og Jonjoe Kenny med overbelastning. Everton ble derfor tvunget inn i gammel sidelengs passering mellom Idrissa Gana Gueye og Morgan Schneiderlin, som ikke spilte med den nødvendige positiviteten i første omgang. Da de plukket ut tidlige baller til Dominic Calvert-Lewin, nøyaktigheten til disse pasningene lot mye å være ønsket, og angriperen manglet til å begynne med fysiskheten til å overvinne Federico Fernandez, som var glad for å slippe av ham. Den unge angriperen fikk i det minste skuddet unna etter 22 minutter, men innsatsen hans fra utenfor feltet manglet kraften til å plage Fabianski i fravær av alternative alternativer.

En rapphøne i et Fer-tre

Nederlenderen Leroy Fer var bortelagets mest kreative spiller i første omgang, i stand til å bytte spilleretning og plukke ut raske baller inn i riktig kanal for Luciano Narsingh. Landsmannens sluttprodukt etterlot litt å være ønsket, selv om han tvang en tidlig stopp fra Jordan Pickford etter et godt kombinasjonsspill med  Tammy Abraham, som hadde erstattet den skadde Wilfried Bony. Swanseas åpning i det 36. minutt kom som en overraskelse, selv om det var mindre overraskende at det var Fer som scoret den. Etter Tom Carrolls hjørne, Ashley Williams ble distrahert av Alfie Mawsons løp og mistet sin gamle lagkamerat, som slo inn på bakposten.

Evertons dødballtrussel

Sigurdssons leveranser hadde ført til de mer spennende øyeblikkene for hjemmefansen i første omgang, finne gode områder med frispark og cornere som ble nektet av siste inngrep fra slike som Fabianski og Mawson. Islendingen fant Williams med en utmerket ball til bakre stolpe, men waliseren gikk litt utenfor offside, nekter Wayne Rooney en målsjanse. Men leiemorderen med 10 mål ville ha sin sjanse fordi sekunder før pause, han kombinerte med Aaron Lennon, som ble klønete snublet inne i området av Roque Mesa. Rooneys straffe ble skjøvet imponerende på stolpen av Fabianski, men Calvert-Lewin var raskest til returen for å utligne.

Øyeblikk av magi

Det var ikke mye å skille de to lagene i første omgang, heller ikke de første 20 minuttene av den andre. Everton var stort sett glade for å avgi besittelse til Swans, men bortelaget hadde ikke helt tempoet og bevegelsene til å skape plass på motsatt halvdel. En kombinasjon av mangel på tempo i begge angrepene og den disiplinerte naturen til de to midtbanene gjorde at kampen ville bli avgjort av et øyeblikk med individuell magi. Det dyre talentet i Evertons lag betydde at de var mer sannsynlig å sørge for det, og det gjorde de da Sigurdsson kom over Kyle Naughton for å produsere en utmerket curling-høyrefotinnsats utover Fabianski.

Andre gang heldig for Wazza

Etter å ha sett straffen i første omgang reddet før Calvert-Lewins åpning, Rooney hadde en ny sjanse til å registrere seg på noten da Kenny ble snublet av Martin Olsson inne i området. Denne gangen tok han ingen feil, plante ballen godt inne i venstre stolpe, etterfulgt av en ettertrykkelig feiring. Calvert-Lewin kunne ha lagt til en fjerde etter at Naughton ble ranet i besittelse, nesten ytterligere forsterket Swanseas dystre midtvinter.

Svaner i fare

Vi så en rimelig første time fra Paul Clements side, når Mesa, Carroll og Fer var uten tvil mer innflytelsesrike på midtbanen enn sine blå kolleger. Problemet var at når de hadde den plattformen, de hadde ikke angrepsspillerne som sørget for tempoet, bevegelse og kvalitet som kreves for å støtte Tammy Abraham og stille spørsmål til hjemmelagets bakvakt. Unnlatelse av å utnytte midtbanens arbeid ble straffet i de siste stadiene, når hoder falt og feil begynte å snike seg inn, som antyder at det er en bekymringsfull skjørhet ved denne siden.

Julegodt til topphalvdelen fløtekaramell

Dette var ikke en årgangsprestasjon fra Everton og deres beståttstandard, for lange perioder, var ikke helt i tråd med deres langsiktige ambisjoner. Den ene konsistente egenskapen i ytelsen deres var deres utholdenhet og energi uten ballen, kvaliteter som ikke alltid har vært synlige på Goodison Park denne terminen. Kreditt må gis til Sam Allardyce fordi, etter bare fire kamper, de har børstet enhver nedrykksfrykt til side og ser ut som et mer konkurransedyktig forslag.