Chelsea 1-0 Man United Seven Things:rødt kort som endrer spillet

Kante feirer vinneren – sportinglife.com

Ander Herreras utvisning i første omgang og N’Golo Kantes mål i andre omgang førte til at Chelsea gikk videre til FA-cupens semifinale med en 1-0 seier over Manchester United – men hva er de viktigste diskusjonspunktene?

Uniteds effektive press

Marcus Rashford og Henrikh Mkhitaryan presset intelligent de første 35 minuttene. Førstnevnte blokkerte forbikjøringsfelt tilgjengelig for David Luiz, mens sistnevnte gjorde det samme med Cesar Azpilicueta, dermed oppmuntrende baller til Gary Cahill. Da en av de tre midtstopperne kom nær halvveislinjen, de ville bli stengt ned og tvunget til å passere sidelengs på egen halvdel.

Mer kvalitet trengs

Like velstrukturerte som de røde djevlene var uten ballen, deres bruk av det var mindre imponerende. Denne bloggen har generelt støttet Paul Pogba, som produserte en smart ball over toppen som førte til Mkhitaryans innsats i det 12. minutt, men franskmannen var ellers stille. United utgjorde liten trussel nedover flankene med Ashley Young som ofte kuttet på høyrefoten hans mens Antonio Valencia viste stort tempo og atletikk, men begrenset kvalitet.

Farenøkkel for Chelsea

Belgieren eksploderte til live 15 minutter etter at han hadde lommetyver for Chris Smalling og deretter reddet David De Gea, før spanjolen var like våken for å holde Cahill unna. Eden Hazards tempo, lureri og hensynsløshet tillot ham å trekke feil på Marcos Rojo, Phil Jones og Ander Herrera. Sistnevnte ble dømt for vedvarende fouling, deretter utvist etter 35 minutter for en ny utfordring på den omvendte kantspilleren.

United falt dypere

Meksikanerens oppsigelse endret dynamikken i spillet. Marouane Fellaini så solid ut da han kom på, men uten Mkhitaryans tilstedeværelse på toppen, bortelaget kunne ikke presse like effektivt som de gjorde på 11v11. Hvis Rashford stengte ned en av midtstopperne, United ville ikke ha et sentralt utsalgssted, så tenåringen ble mer statisk.

Chelseas pasientundersøkelse

Som et resultat av ovenstående, Chelsea bygde mer press på motstanderens halvdel og sonderte tålmodig etter pause. Det slo foran da N’Golo Kante, ikke kjent for sine målscoringer, plasserte en fin langdistanseinnsats i det fjerne hjørnet med presisjon mer enn kraft. Willian vokste inn i spillet og snudde seg for å tvinge fram en refleksredning fra De Gea, før senteret hans ble så vidt savnet av Diego Costa, som også headet over et hjørnespark. Bare sløsende Blues-avslutninger kombinert med godt forsvar i siste grøft fra slike som Rojo og Jones nektet dem en større ledelse.

Den ene sjansen

Jesse Lingard erstattet en engasjert, men bortkastet Young med ni minutter igjen i Jose Mourinhos eneste endring i andre omgang. Hans motvilje mot å bruke bytter antydet at han oppmuntret spillerne sine til å holde på i kampen og håpe at en sjanse ville komme til dem før slutt. Faktisk, deres beste sjanse hadde allerede kommet med en halvtime igjen da Rashford stjal ballen av Luiz, men slo den rett på Thibaut Courtois en-mot-en.

Hva det betyr

Akademikandidatens savnet og lagets manglende evne til å skape sjanser før Herreras oppsigelse betyr at ligacupen blir Manchester Uniteds eneste innenlandske sølvtøy denne sesongen. De to andre på tilbud kan bli tatt av Chelsea. Antonio Contes lag trenger maksimalt åtte flere seire fra 11 kamper for å garantere Premier League-kronen og to av to for å vinne FA-cupen, den første mot Tottenham neste måned. Hvis disse to tingene er oppnådd etter en 10. plass siste semester, dette vil rangere blant de mest imponerende sesongene i klubbens 112-årige historie.