Reading 1-0 Fulham Six Things:Al-Habsis heroics

Kermorgant vinner vinneren – bbc.co.uk

Reading er videre til finalen i Championship-sluttspillet etter en 2-1 semifinaleseier over Fulham, sikret takket være Yann Kermorgants straffe i andre omgang i det eneste målet på Madejski Stadium. Men hva har vi lært av kampen?

Reading er solid start

Yann Kermorgant og Lewis Grabban presset tidlig tett sammen, tvinger Tomas Kalas og Tim Ream tilbake. De nervøse klareringene som ble resultatet gjorde at Fulham i utgangspunktet fant det vanskelig å påtvinge spillet sitt, og Reading hadde den første gode åpningen etter 12 minutter. Joey Van Den Bergs høye levering tillot Grabban og Kermorgant å kombinere, med sistnevntes faste driv fra kanten av boksen tippet bredt av Marcus Bettinelli.

Fulhams farlige høyreflanke

Fulham forbedret seg midtveis i første omgang. De angrep nede til høyre gjennom omvendt bakspiller Ryan Fredericks, som kuttet innsiden for et skudd med venstrebenet som fremtvang en god redning i det 17. minutt fra Ali Al-Habsi ved hans nærpost. Den omanske stopperen ble kalt til aksjon igjen for å skyve unna Tom Cairneys frispark i det 27. minutt, deretter Sone Alukos oppfølging. Med begge sider naturlig tilbøyelig til å beholde ballen, besittelse byttet sjelden hender.

Kul Kermorgant

Reading startet andre omgang med mer intensjon enn de viste på noe tidspunkt i kampen, Grabban på vei inn i Bettinellis hender fra innsiden av boksen i løpet av sekunder. De hadde en straffe 49 minutter etter Kalas påståtte håndball og Kermorgant slo straffen hardt og lavt for å sette Reading foran. Royals kunne hatt et sekund med ytterligere godt spill på venstresiden, men Grabbans øyeblikksbilde fremtvang gode reflekser fra målvakten og John Swift klarte ikke å snu et innlegg på bakre stolpe med målet gapende.

Fulhams press

Missen fra Swift så potensielt kostbar ut de siste 25 minuttene, hvor Fulham undersøkte farlig. Readings venstre side ble ikke hjulpet av at Chris Gunter ble tvunget til å flytte over til en unaturlig flanke etter Tyler Blacketts skade, som etterlot den ekstra venstre vingbacken utsatt mot Fredericks og Aluko.

Defensiv heroikk

Sistnevntes kryss mot innbytter Chris Martin ble kvalt tappert av Al-Habsi, som tok et slag ved å gjøre det, ikke lenge etter å ha veltet Kevin McDonalds løkkeinnsats. Eks-Wigan-målvakten ble dyktig assistert av siste forsvar fra sine midtforsvarere, som gjorde noen viktige inngrep. Tiago Ilori var enestående i sin tredje start siden januar, Joey Van Den Berg var kolossal til tross for at han favoriserte en defensiv midtbanerolle mens Liam Moore fortsatte formen som gjorde ham til en kandidat til årets spiller. Den prisen, som nattens man-of-the-match, dro til Al-Habsi, nok en gang svøpe av besøkende til Berkshire.