Walsall 3-3 Bradford Five Things:subs the key

Umiddelbar effekt fra Roberts – expressandstar.com

Et bemerkelsesverdig comeback etter tre mål under gjorde at Walsall fikk et poeng mot Bradford. Hva er de viktigste samtalepunktene fra kampen? Her er våre fem.

Skudtsky salmakere

I første omgang, Walsall konkurrerte rimelig bra i den midterste tredjedelen, men fikk mye feil da de flyttet inn i avanserte områder. Spillere i brede posisjoner ville passere sidelengs i stedet for å angripe flanken, mens de i sentrale områder var skyldige i å kaste bort muligheten til å skyte mens de prøvde å sende ballen hjem. De kunne imidlertid tatt ledelsen midtveis i første omgang, hadde Amadou Bakayoko eller Luke Leahy klart å konvertere fra nært hold.

Klinisk Bradford

Bantams var skyldige i å miste andre baller i sentrale områder, men man ante at når de kom frem, spesielt nede til høyre, de kuttet opp forsvaret. Deres kliniske side viste seg kort før pause da Charlie Wyke krysset for Shay McCartan, som tappet hjem. Dominic Poleon kastet seg kort tid etter et sekund, etter Walsalls forsvar klarte bare Tom Fields kryss.

Leahys motstandskraft

Walsall viste mer intensjon i den siste tredjedelen etter pause. Selv om Bradford la til en tredje gjennom Matt Kilgallon, som ble avledet av den uheldige Leahy, vertene og deres venstreback var ikke avskrekket. Leahy var enestående i andre omgang og headet inn Nicky Devlins innlegg til andre stolpe etter 55 minutter.

Subs nøkkelen

Walsall forbedret seg når Tyler Roberts kom inn i kampen for sin debut, gir smart bevegelse og kreativ sammenkobling. Han demonstrerte også sitt øye for mål like etter timemerket, heading inn ved den nærmeste stolpen fra Leahys venstre ving-kryss. Bradford, på den andre siden, led av tilbaketrekningen av Alex Gilliead og McCartan, spillere som ga dem et utløp under press i første omgang. De hadde ikke like mye tempo på banen og klarte ikke å holde ballen lenge nok til å ta brodden av kampen.

Bakayokos nivellering

Roberts ble leverandør for Saddlers, krysser fra høyre for Bakayoko til hjem med fire minutter igjen av normal tid, skaper eufori bak målet. Bradford må lære å styre spill bedre hvis de har ambisjoner om en annen topp seks plassering og verdsetter sine raske brede menn mer, heller enn hovballer opp til Wyke. Et poeng var det minste Walsall fortjente for sin energiske oppvisning – i Roberts, de har kanskje bare en mann som får presset til å betale.